Με μια φωνή χιλιάδες κόσμος βρέθηκε στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, μεταξύ αυτών και γαλάζιοι βουλευτές, σύλλογοι, αυτοδιοικητικοί και μεμονωμένοι πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας και ζήτησαν την ελληνικότητα της Μακεδονίας. Με μια φωνή και όλα τα ΜΜΕ υποτίμησαν το συλλαλητήριο μιλώντας για μόλις 90.000 κόσμο και προτάσσοντας τα επεισόδια. Σίγουρα δεν μπορεί κανείς να μιλήσει μετά βεβαιότητας για σκοπιμότητες, αλλά η ομοφωνία τους προκαλεί εύλογα ερωτήματα.
Έτσι ακόμα και το κυκλοφοριακό κομφούζιο στα Μάλγαρα λόγω του όγκου των λεωφορείων σχολιάστηκε ιδιαίτερα αρνητικά. Και η αλήθεια είναι ότι ο κόσμος παιδεύτηκε, κάποιοι αναγκάστηκαν να πάνε από Καλοχώρι, κάποιοι και με τα πόδια.
Προφανώς και το δίκτυο της τηλεφωνίας τα βρήκε σκούρα και μπλόκαρε, για αυτό και χιλιάδες κόσμος δεν κατάφερνε εγκαίρως να αναρτήσει φωτογραφίες και βίντεο από το συλλαλητήριο. Αποκλείουμε κάθε άλλη περίπτωση, μιας και θα υπήρχαν κυρώσεις αν όλοι οι πάροχοι για τους δικούς τους λόγους έβαζαν φραγμό στη φωνή του συλλαλητηρίου.
Ι.Π.