Κοζανίτικη Αποκριά 2024 και για 12 μέρες άλλαξε η διάθεση της πόλης . Εκατοντάδες επισκέπτες στην ευρύτερη περιοχή συμμετείχαν στο έθιμο των φανών , γλέντησαν στα καταστήματα της πόλης, γεύτηκαν τα τοπικά εδέσματα. Ακόμα και στα Κούλουμα από το πάρκο του Αγίου Παντελεήμονα στον Άγιο Δημήτριο ως και το Ρύμνιο έβλεπες δεκάδες πινακίδες από γειτονικούς νομούς .
Τα ξενοδοχεία γεμάτα, δεν άντεχαν και περισσότερο κόσμο. Τίθεται λοιπόν θέμα υποδομών αν ο στόχος είναι η φιλοξενία περισσότερων επισκεπτών το τριήμερο της Μεγάλης Αποκριάς. Αν πάλι είναι η προσέλευση επισκεπτών καθ’ όλο το δωδεκαήμερο χρειάζεται μια άλλη πολιτική και μια φρεσκάδα στο καθημερινό πρόγραμμα .Σημαντική η βοήθεια της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας που απάλλαξε το Δήμο Κοζάνης από τον βραχνά των απευθείας αναθέσεων σε κιχιά και κρασί.

Κάποια στιγμή καλό είναι να επανεξεταστεί το θέμα των εκδηλώσεων στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης και η παράλληλη ζωντανή ή μη μουσική από τα διπλανά καταστήματα , μιας και δημιουργείται ένα οξύμωρο σχήμα λες και υπάρχει μεταξύ τους ανταγωνισμός.

Για πρώτη φορά επίσης φέτος επιχορηγήθηκε ο φανός Κόζιανη που ανάβει για δέκα συνεχόμενα χρόνια. Ο σύλλογος υφίσταται από το 2005 και συμμετέχει ενεργά στα δρώμενα της πόλης, αλλά ως νεότερος φανός για χρόνια ήταν εκτός επιχορηγήσεων . Οπότε καλό είναι πλέον να μιλάμε για 15 γειτονιές και φανούς και όχι για 14 που για να κρατηθούν πρέπει να αντιμετωπίζονται ισότιμα και από πλευράς επιχορηγήσεων .

Όσο για τα κλειστά σχολεία την τελευταία Παρασκευή των Sourd Games είναι απόλυτα σωστή και λογική η απόφαση .Του χρόνου θα είναι δεδομένη και δεν θα δημιουργήσει καμία αρρυθμία.
Κοζάνη ξύπνα το σύνθημα από το Φανό Κρεβατάκια σε ένα άρμα που τα λέει όλα για την κατάσταση που έχει περιέλθει η περιοχή μας .

Καλή Σαρακοστή. Και του χρόνου με υγεία .

Ιωάννα Παπαδημητρίου