Συμμετείχαν:
Σύλλογος Φίλων Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης
Ένωση Καθηγητών Αγγλικής Δ. Μακεδονίας
Σύλλογος Καθηγητών/τριών Γαλλικής Γλώσσας Ν. Κοζάνης
Πανελλήνια Ένωση Καθηγητών Γερμανικής – Παρ. Κοζάνης

Ολοκληρώθηκε μια εκδήλωση, για την οποία δούλεψαν πολύ δεκάδες άτομα. Εκπαιδευτικοί και παιδιά. Μεγάλη η πρόκληση, καθώς έπρεπε να συνεργαστούν για πρώτη φορά 4 διαφορετικοί σύλλογοι, και να εμπλακεί στις δράσεις ένας μεγάλος αριθμός παιδιών από τα περισσότερα Δημοτικά του τόπου. Και να υπάρχει και μια ταυτόχρονη υποστήριξη όλου αυτού του υλικού μέσω προβολής στον προτζέκτορα, το οποίο και έγινε με τρόπο που θα τον ζήλευαν και επαγγελματίες.

Έχοντας κοινό στόχο να προωθήσουμε την φιλαναγνωσία, προσπαθήσαμε να αναδείξουμε πόσο μεγαλώνει η απόλαυση όταν διαβάζει κανείς βιβλία στη γλώσσα που γράφτηκαν. Πράγμα που περνάει μέσα από την καλή γνώση ξένων γλωσσών.

Οι εκπαιδευτικοί και τα παιδιά που συμμετείχαν έκαναν έναν πραγματικό άθλο σε διάστημα μιας βδομάδας, αξιοποιώντας τις γνώσεις τους στις 3 πιο δημοφιλείς ξένες γλώσσες: Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά. Παρουσίασαν τα αγαπημένα τους βιβλία στο κοινό, ετοίμασαν λογοτεχνικά κείμενα, δραματοποίησαν σκηνές από μυθιστορήματα, δούλεψαν σε ένα project που καταγράφηκε και παρουσιάστηκε σε βίντεο και τέλος διάβασαν ένα απόσπασμα από τον αγαπημένο Μικρό Πρίγκιπα στο πρωτότυπο και 3 μεταφράσεις.

Ακόμη μια απόδειξη πως στην πόλη μας γίνεται δουλειά στο χώρο της ξενόγλωσσης εκπαίδευσης, από όσες και όσους την υπηρετούν και στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα.
Και σ’ άλλα με υγεία!