Γκοβεδάρος Χαρίσιος: Στη διασταύρωση της επαρχιακής οδού Πτολεμαΐδα-Γαλάτεια με τη Δημοτική οδό προς Νέο Κόμανο βρέθηκα πριν λίγες ημέρες μαζί με τον πρόεδρο της κοινότητας Κομάνου κ. Κωνσταντίνο Μαυρόπουλο και συγχωριανούς του.Αντικείμενο της επίσκεψης η εκκίνηση των διαδικασιών, ώστε να κατασκευαστεί ο κόμβος που θα συνδέει την επαρχιακή οδό με το νέο Κόμανο.Ένας ισόπεδος τρισκελής κόμβος που αποτελεί τμήμα του έργου του Δήμου Εορδαίας: “Εσωτερική Οδοποιία Α Φάση και συνδετήρια οδός νέου Κομάνου”.

Το πρώτο βήμα έγινε με τη χθεσινή ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας σχετικά με τα Μόνιμα Μέτρα Ρύθμισης Κυκλοφορίας μετά την κατασκευή του ισόπεδου κόμβου.

Αφού εγκριθούν και από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, θα ακολουθήσει η πρόταση της αναδόχου εταιρείας για τα Προσωρινά Μέτρα Ρύθμισης Κυκλοφορίας κατά την κατασκευή του κόμβου, η οποία αφού εγκριθεί από τη Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών ΠΕ Κοζάνης θα διαβιβασθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας και μετά στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου- Δυτικής Μακεδονίας και αφού εγκριθούν, θα μπορούν πλέον να ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής του.

Προχωράμε βήμα-βήμα σε συμφωνία με το Δήμο Εορδαίας, ώστε το αίτημα των δικαιούχων του Νέου Κομάνου για τη συνέχιση του έργου της συνδετηριας οδού με το Επαρχιακό Δίκτυο, μέσω του ισόπεδου κόμβου, να γίνει πράξη.