Ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας Τάσος Φούντογλου στο πλαίσιο της συνέντευξης που παραχώρησε την Τρίτη το πρωί απάντησε σε ερώτηση του Πρωινού Λόγου για το πόσο δεοντολογικό είναι να είναι ο ίδιος αντιπεριφερειάρχης υγείας και παράλληλα να ελέγχει ιδιωτικές κλινικές ως μέλος επιτροπών με τον ίδιο να είναι επιστημονικά υπεύθυνος σε μία από αυτές.

Ο ίδιος εξήγησε ότι στις επιτροπές είναι τα τελευταία 2-3 χρόνια. Εξαιρέθηκε από την επιτροπή όταν προέκυψε η αδειοδότηση του κέντρου όπου εργάζεται ως υπάλληλος και όχι ως ιδιοκτήτης. Μάλιστα ρώτησε πρώτα τις υπηρεσίες αν υπάρχει ασυμβίβαστο.

Ασυμβίβαστο νομικό δεν υπάρχει δήλωσε αλλά αν δει ότι στην πορεία κάτι διαφορετικό, θα το εξετάσει. Όπως είπε αν είναι αντιπεριφερειάρχης υγείας δεν μπορεί να καταλάβει πώς αυτό θα επηρεάσει ή θα θολώσει την ιατρική του κρίση αν πληροί τις προϋποθέσει μια ιδιωτική κλινική, το που θα επηρεάσει αυτό τη δική του απόφαση. «Εγώ εποπτεύω όλες αυτές τις επιτροπές. Στο μυαλό το δικό μου, μπορεί να κάνω και λάθος δε δημιουργεί ασυμβίβαστο».

Ιωάννα Παπαδημητρίου