1. «Θύμισες» Αφιέρωμα στο έργο του μουσικού Μανώλη Κουτσουνάνο. Συμμετέχουν κορυφαίοι Κοζανίτες μουσικοί. (30 καλλιτέχνες)

2. «Η Συμφωνία των Στοιχείων – Μια Νέα Αρχή» Συναυλία με 10 συνθέσεις ορχηστρικής μουσικής που έχει συνθέσει ο Νίκος Βογιατζής και θα παρουσιάσει ο ηθοποιός Αργύρης Παυλίδης. Τα τραγούδια θα ερμηνεύσουν η υψίφωνος Βάσια Ζαχαροπούλου και ο Δημήτρης Καρατζάς και στα χορευτικά η Ευγενία Ψωμιάδου με την ομάδα της. Συμμετέχουν 50 σπουδαίοι μουσικοί, μεταξύ αυτών και πολλοί Κοζανίτες. (60 καλιτέχνες)

3. «Το Δάκρυ της Μνήμης» Θεατρική παράσταση με τον Τάκη Βαμβακίδη, για τον ξεριζωμό των Ποντίων. (2 ηθοποιοί και 1 μουσικός)

4. «Ένα βότσαλο στη λίμνη» του Αλέκου Σακελάριου. Καλοκαιρινή παραγωγή. Η παράσταση θα παρουσιαστεί σε πόλεις της Δυτικής Μακεδονίας και στη συνέχεια θα περιοδεύσει σε μεγάλα φεστιβάλ της υπόλοιπης Ελλάδας. (9 Ηθοποιοί)

5. «Μίξερ» το νέο έργο της Ζέτης Φίτσιου (βραβευμένη με το Κρατικό Βραβείο Συγγραφής Θεατρικού Έργου για το 2022) Ένα λαϊκό μιούζικαλ τσέπης σε πρωτότυπη μουσική σύνθεση του Θοδωρή Οικονόμου. (2 Ηθοποιοί και 1 μουσικός)

6. «Το Ρίσκο» της Δήμητρας Παπαδήμα. Ένα σύγχρονο ελληνικό έργο (2022) που πραγματεύεται τους προβληματισμούς και τα αδιέξοδα μας, στην Ελλάδα του σήμερα. (Ενναλακτική Σκηνή Οκτώβρη) (2 Ηθοποιοί)

7. «ΔΕΗσον Τεμόν Τον Υιόν» (Προσωρινός τίτλος) Κωμωδία. Νέο θεατρικό έργο του Δημήτρη Πιπερίδη. (5 ηθοποιοί )
Οι αγωνιώδεις προσπάθειες ενός παλαίμαχου συνδικαλιστή της ΓΕΝΟΠ να πετύχει το διορισμό του άνεργου γιου του στη ΔΕΗ, μέχρι που συνειδητοποιεί ότι η απολιγνιτοποίηση βάζει οριστικά ταφόπλακα στην ψευδαίσθηση της ευδαιμονίας με την οποία ζούσε επί χρόνια κι αυτός και η τοπική κοινωνία.

8. ΜουσικοΘεατρική Χριστουγεννιάτικη Παράσταση με τραγούδια Ελλήνων και ξένων συνθετών και κείμενα Ελλήνων λογοτεχνών.

9. Θεατρικά Εργαστήρια. Σειρά εργαστηρίων (από Οκτώβρη έως τον Μάιο), για παιδιά, εφήβους, μεγάλους και ΑΜΕΑ