–Το πρόγραμμα περιοδείας του στην περιοχή 23 και 24 Ιανουαρίου

Ο υπουργός ψηφιακής πολιτικής Νίκος Παππάς έρχεται  την Τρίτη και την Τετάρτη στη Δυτική Μακεδονία φέρνοντας στις αποσκευές του γρήγορο internet σε 26 απομακρυσμένους οικισμούς της Δυτικής Μακεδονίας. Οι νέες ευρυζωνικές ταχύτητες αναμένεται να βελτιώσουν την καθημερινότητα πολιτών και τοπικών επιχειρήσεων, καλύπτοντας καθημερινές ανάγκες και συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της τοπικής επιχειρηματικότητας και ανταγωνιστικότητας. Πρόκειται για ένα έργο ΣΔΙΤ της Κοινωνίας της Πληροφορίας που υλοποιείται υπό την εποπτεία του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης σε σύμπραξη με τον Όμιλο ΟΤΕ για τη βόρειο Ελλάδα.

Ακολουθεί πίνακας με τους οικισμούς της Δυτικής Μακεδονίας που θα διαθέτουν  πλέον πρόσβαση σε υπηρεσίες γρήγορου Ίντερνετ, στο πλαίσιο του έργου «Rural Broadband».

Π.Ε. Δήμος Περιοχές
Γρεβενών Γρεβενών Κρανέα, Κοσμάτιον, Καληράχη, Ζάκας, Μαυρονόρος
Κοζάνης Βοΐου Βυθός, Κορυφή, Ομαλή, Ανθοχώριον, Βροντή, Σισάνιον, Δρυόβουνον, Αλιάκμων, Καλονέριον
Εορδαίας Κρυόβρυση
Φλώρινας Αμυνταίου Ασπρόγεια, Ανάργυροι, Λιμνοχώριον, Βαλτόνερα, Πεδινόν
Φλώρινας Άνω Καλλινίκη, Μεσόκαμπος, Μεσοχώριον, Μαρίνα, Πολυπλάτανον, Αγία Παρασκευή

 

Το πρόγραμμα της περιοδείας –Επίτιμος δημότης Πενταλόφου

Την Τρίτη 23 Ιανουαρίου ο υπουργός θα επισκεφτεί τον Πεντάλοφο Βοίου, την Κρανιά Γρεβενών και τον Αετό Φλώρινας στα πλαίσια του έργου «Rural Broadband». Στον Πεντάλοφο θα ανακηρυχτεί σύμφωνα με πληροφορίες του prlogos.gr και επίτιμος δημότης δίνοντας ώθηση στο αίτημα της τοπικής κοινωνίας για φιλοξενία 40 Σύριων μαθητών στο διαπολιτισμικό σχολείο. Η επίσκεψή του θα συνεχιστεί στο Καρούτειο Διαπολιτισμικό Γυμνάσιο, καθώς και στην κοινοτική βιβλιοθήκη με προσφορά βιβλίων στις δύο δομές.

Την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με φοιτητές και καθηγητές του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας και ειδικά με εκείνους του Τμήματος Ψηφιακών Μέσων και ΜΜΕ της Καστοριάς. Πηγές του «Π.Λ.» μιλούν για την αναβάθμιση του τμήματος, την ενίσχυση των σπουδών και την εισαγωγή περισσότερων φοιτητών στο τμήμα.

Θα ακολουθήσει συνάντηση με το ΕΒΕ, τους δημάρχους, ενώ θα δοθεί και ανοιχτή συνέντευξη τύπου εφ’ όλης της ύλης. Η περιοδεία θα κλείσει με συγκέντρωση-ομιλία με την οργάνωση της νομαρχιακής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου στην πρώην νομαρχία με θέμα: «Πολιτικές Εξελίξεις: Η χώρα μας στο δρόμο της ανάπτυξης και της παραγωγικής της ανασυγκρότησης».

Ι.Π.