Εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για την κατασκευή & λειτουργία του: «Φωτοβολταϊκού Σταθμού Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας ισχύος 30 MW στη θέση ‘ΤΡΟΧΑΛΟ’ της Τ.Κ. Οινόης της Δ.Ε. Κοζάνης.Φορέας του έργου η εταιρεία: «DISPATCH RENEWABLE ENERGY ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» με δ.τ. «DIREEN A.E.».

Το έργο αφορά στην κατασκευή και λειτουργία Φωτοβολταϊκού Σταθμού ισχύος 30MW, στη θέση «Τρόχαλο», στο Δήμο Κοζάνης. Η περιοχή ενδιαφέροντος του έργου αποτελείται από δύο τμήματα, στη θέση “Τρόχαλο” (Τμήμα Α_ εμβαδού 220.991,50 m2 και Τμήμα Β_ εμβαδού 315.666,50 m2 ) που ανήκουν διοικητικά στα όρια της Τοπικής Κοινότητας Οινόης.

Λόγω αντικρουόμενων γνωμοδοτήσεων (αρνητική γνωμοδότηση Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας) και έλλειψης γνωμοδότησης (Περιφερειακής Επιτροπή Χωροταξίας & Περιβάλλοντος (ΠΕΧΩΠ) ΠΕ Κοζάνης/Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας) το περιεχόμενο της οποίας εκτιμάται ως ουσιώδες για τον πληρέστερο καθορισμό των περιβαλλοντικών όρων για την κατασκευή και λειτουργία του έργου του θέματος, ζητήθηκε η γνωμοδότηση του Συμβουλίου Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης (ΠΕΣΠΑ) χωρικής αρμοδιότητας Δυτικής Μακεδονίας, μετά από εισήγηση της αρμόδιας περιβαλλοντικής αρχής που γνωμοδότησε θετικά.