από τον σεφ Γιώργο Καλογερίδη

Θα κάνουμε μια κρύα σάλτσα παραλλαγής της γνωστής ιταλικής “πεστο” , πολύ εύκολη!

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 2 ΑΤΟΜΑ
2 φιλέτα κοτόπουλο
2 κολοκυθάκια
50 γρ. Φέτα
40 γρ. κουκουνάρι ή κασιους ωμά όχι αλατισμένα
1 μικρή σκελίδα σκόρδο
Ελάχιστο μαιδανό, λευκό πιπέρι, λίγο αλάτι
Ελαιόλαδο
1/2 ποτήρι λευκό κρασί
1 κουταλιά του γλυκού κρέμα γάλακτος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Παίρνουμε τα κολοκυθάκια και αφαιρούμαι την φλούδα τους αφούτα έχουμε πλήνει πολύ καλα..
Κοιτάμε να έχουμε περίπου 50 γραμμάρια της φλούδας
Τα ζεματίζουμε για περίπου 10 δευτερόλεπτα σε ζεστό νερό και τα αφαιρούμαι αφήνοντάς τα να στραγγίξουν
Έπειτα χτυπάμε όλα μας τα υλικά στο μπλέντερ ή ακόμα καλύτερα σε γουδί , προσθέτοντας λίγο-λίγο ελαιόλαδο ώστε το τελικό αποτέλεσμα ναι έχει πηχτή υφή (σαν μια “πεστο”)… Δοκιμάζουμε και αναλόγως αλατοπιπερώνουμε

Σωτάρουμε τα φιλέτα μας στο τηγάνι, “σβήνουμε” με το κρασί… Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ χαμηλώνουμε τη φωτιά προσθέτουμε τη σάλτσα μας μαζί με μία κουταλιά του γλυκού κρέμα γαλακτος και μαγειρεύουμε για μόλις το πολύ 20 δευτερόλεπτα…

kalogeridhs-giorgos