Αντιδράσεις για το δια περιφορά δημοτικό συμβούλιο 

Στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Νούλα Τουμπουλίδου ενημέρωσε το Λευτέρη Ιωαννίδη για τις  29 αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου που αφορούν εκμίσθωση δημοτικών εκτάσεων για Φ/Β, 21 προκηρύξεις και συμβόλαια μίσθωσης, τα οποία θα πάνε στον ελεγκτή νομιμότητας. Ο κ. Ιωαννίδης σημείωσε επίσης ότι έκανε προσφυγή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας για το θέμα που έχει θέσει περί σύγκρουσης συμφερόντων με επενδύσεις συγγενικών προσώπων μελών του δημοτικού συμβουλίου. Για την ενεργειακή κοινότητα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα τόνισε μετά και την αναφορά του Βαγγέλη Σημανδράκου που άφησε αιχμές κατά την γνώμη του ότι η συγκεκριμένη ενεργειακή κοινότητά είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και τα κέρδη δεν διανέμονται. Είναι γνωστή με σελίδα στο fb γνωστή και δεν τις έμαθε με άλλους τρόπους ο κόσμος. Έχει κοινωφελή χαρακτήρα και έπρεπε τέτοιες να είχε συστήσει ο δήμος, όπως τόνισε. Πρότεινα μάλιστα σε τέτοιες ενεργειακές κοινότητας να συμμετάσχει ο δήμος ώστε όλοι οι πολίτες να απολαμβάνουν τα οφέλη των ΑΠΕ.

Περί των επενδύσεων αντιδημάρχων και συγγενικών προσώπων έγινε συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο για να συλλέξουμε στοιχεία για ελεγκτή νομιμότητας, ανέφερε ο αντιδήμαρχος Βαγγέλης Σημανδράκος. «Τελικά πάει και άλλος ένα φάκελος στον ελεγκτή, έχω μείνει έκπληκτος με τη στάση της δημοτικής κίνησης. Όλα τα χρόνια που βρίσκομαι σε ενεργό δράση έμαθα ότι όποιος επενδύει πρέπει να κερδίζει, την εταιρεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα την μάθαμε μέσα από ανακοίνωση του Λευτέρη Ιωαννίδη που την πολυδιαφημίζει ως αντιπρόεδρος. Ελπίζω να μην υπάρχουν παραθυράκια…»

«Μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα δεν γίνεται» τόνισε και ο κ. Κώστας Κύργιας. «Αφήναμε στις περιοχές σε επενδυτές και εμείς θα τρέχουμε πάλι;»

Ο Φώτης Κεχαγιάς αναφέρθηκε στο προηγούμενο δια περιφοράς δημοτικό συμβούλιο με σημαντικά θέματα όπως στις τρεις γνωμοδοτήσεις για Φ/Β. «Δεν νομιμοποιείστε να κάνετε δια περιφοράς συμβούλιο σε τόσο σημαντικά θέματα. Οφείλετε να ανακοινώσετε την ψηφοφορία. Θα προσφύγω στις αποφάσεις αν δεν είναι νόμιμες» τόνισε.

Τα θέματα των Φ/Β αφορούσαν γνωμοδοτήσεις χωρίς αποφασιστική αρμοδιότητα, ο δήμαρχος, αλλά και η ίδια δεν μπορούσαν να συμμετάσχουν στην τηλε διάσκεψη λόγω υποχρεώσεων του δήμου απάντησε η κ Νούλα Τουμπουλίδου τονίζοντας παράλληλα ότι δεν προβλέπεται η γνώμη των τοπικών κοινοτήτων για δημόσιες εκτάσεις.

Ιωάννα Παπαδημητρίου