ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΦΟΔΡΗ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ

Τη μάχη του αποχιονισμού δίνουν για έκτη συνεχόμενη ημέρα τα συνεργεία του Δήμου Κοζάνης, ενώ οι δρόμοι παραμένουν ανοιχτοί αν και η κίνηση γίνεται με μεγάλα προβλήματα, λόγω και της ποσότητας του χιονιού που έπεσε.

Ωστόσο, όπως είπε στο ράδιοΛόγος και τον Λύσανδρο Ρήγα ο Γιάννης Ιωαννίδης, αντιδήμαρχος Κοζάνης, οι κοινότητες όλες παραμένουν προσβάσιμες , ενώ και οι κεντρικοί οδηγοί άξονες είναι ανοιχτοί, ωστόσο απαιτείται μεγάλη προσοχή.

“Έχει ξεκινήσει μια δυνατή χιονόπτωση από το πρωί της Τετάρτης , η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 3 το μεσημέρι σύμφωνα με την ενημέρωση. Τα μηχανήματά μας είναι έξω. Οι κεντρικοί δρόμοι παραμένουν ανοιχτοί. Βέβαια η συνεχής χιονόπτωση εντός του αστικού ιστού της πόλης και περιμετρικά έχει προσθέσει επιπρόσθετο φόρτο εργασίας στο προσωπικό. Για έκτη συνεχόμενη ημέρα συνεχίζουμε τον αποχιονισμό. Επιχειρούμε με 20 οχήματα περιμετρικά και με ιδιώτες συνεργάτες”, είπε ο κ. Ιωαννίδης, αναφερόμενος στην μεγάλη προσπάθεια των συνεργείων να μείνει ανοιχτός ο δρόμος.
Συνέστησε, επίσης, στον κόσμο περιορισμό των μετακινήσεων, μιας και η Τετάρτη είναι πιο δύσκολη ημέρα λόγω και των χιονοπτώσεων . “Αν δεν υπάρχει ανάγκη ας μην μετακινηθεί όποιος δεν χρειάζεται. Χρειάζεται Υπομονή . Οι Κεντρικοί άξονες είναι προσβάσιμοι, μπορεί κανείς να οδηγήσει ή να περπατήσει προς αυτές. Η πρόσβαση προς το νοσοκομείο και τις κεντρικές υπηρεσίες είναι ανοιχτές”, σημείωσε ο ίδιος.

Επίσης, σημαντικό είναι πως και οι κοινότητες είναι ανοιχτές, δεν υπάρχει καμία αποκλεισμένη και ο δήμος παλεύει να κρατήσει το Β/Α κομμάτι του δήμου ανοιχτό. Η χιονόπτωση εξαπλώνεται και στο Νότιο κομμάτι της πόλης σε Ελίμεια και Αιανή, με περιορισμένα προβλήματα για αυτό και οι δυνάμεις του δήμου εστιάζονται στην πόλη και στο Β/Α κομμάτι του δήμου (πρώην Ελλήσποντος και Υψηλάντη και κοινότητες Πτελέας και Οινόης που έχει ανεμοσούρια στο δρόμο).

Ωστόσο, αναμένεται η θερμοκρασία να ανέβει αισθητά, πιάνοντας και τους μηδέν βαθμούς Κελσίου, από Πέμπτη, κάτι που σημαίνει ότι θα βελτιωθεί λίγο η κατάσταση στους δρόμους της Κοζάνης. Έτσι θα μπορέσει το αλάτι να κάνει σωστά τη δουλειά που πρέπει να κάνει. Να σημειωθεί πως όλες αυτές τις ημέρες ο δήμος ξεπέρασε τους 300 τόνους αλάτι , με τη διαφορά ότι οι περισσότεροι τόνοι αλατιού που έπεσαν χθες και προχθές δεν είχαν τόσο μεγάλη λειτουργικότητα λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών.

Ωστόσο, ορισμένα σημεία στην πόλη είναι παγοδρόμιο. Αλάτι μπορεί κανείς να προμηθεύεται από το χώρο του αμαξοστασίου, ή σε περίπτωση σοβαρών προβλημάτων μπορούν να επικοινωνούν με το δήμο. Λ.Χ. συνάνθρωποί μας που έχουν πρόβλημα μετακίνησης στο νοσοκομείο, εφόσον υπάρχει μεγάλη ανάγκη, θα μπορούν να καλούν στο 2461026909 για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα άμεσα, τόνισε ο κ. Ιωαννίδης.

Σε ό,τι αφορά την τηλεθέρμανση, λόγω μεγάλης ζήτησης δικτύου παραμένουν τα προβλήματα και όπως είπε ο αντιδήμαρχος, συνιστά στο κοινό να συντονιστούν με τις οδηγίες της ΔΕΥΑΚ βάζοντας τον θερμοστάτη στους 21 βαθμούς, ώστε να μην παγώνει κανείς. “Κάποια σπίτια έχουν 11 και 12 βαθμούς μέσα στο σπίτι τους και παγώνουν”, είπε ο ίδιος, κάνοντας έκκληση να μειωθεί η θερμική ζήτηση.

Β.Σ.