Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες στη δημοτική ενότητα Μεσοποταμίας ,που τελεί υπό καραντίνα, έγινε λόγος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ το Σάββατο 11 Απριλίου. Τα προβλήματα αφορούν και τους αγρότες των έξι χωριών καθώς δεν μπορούν να καλλιεργήσουν τα χωράφια τους αλλά και τους αγρότες γειτονικών διαμερισμάτων που διαθέτουν κάποιο κομμάτι γης στην αποκλεισμένη περιοχή μιας και δεν τους επιτρέπεται η είσοδος.

25.οοο στρέμματα που χρήζουν καλλιεργητικής φροντίδας διαθέτει η Μεσοποταμία με τα σιτηρά να αφορούν το μεγαλύτερο μέρος των καλλιεργειών, ενώ ρεθύβια, καλαμπόκι, φασόλια και ντομάτες καλλιεργούνται σε δεύτερο στάδιο. Βέβαια, γίνεται προσπάθεια εκ μέρους του δήμου Καστοριάς και της Περιφέρειας να βγάλουν μία ειδική άδεια για να καλλιεργήσουν οι αγρότες τα χωράφια, πράγμα επιτακτικό λόγω της βελτίωσης του καιρού.

Ανάλογα προβλήματα αντιμετωπίζουν και οι κτηνοτρόφοι. “Με το ζόρι περνάμε να πάρουμε ζωοτροφές. Θα ψοφήσουν τα ζώα. Να βγούμε έξω πουθενά να πάρουμε  δε μπορούμε. Είμαστε οι κτηνοτρόφοι τελείως “καμένοι” ” ανέφερε χαρακτηριστικά ένας εκ των κτηνοτρόφων κατοίκων της περιοχής. Εν αναμονή των ρυθμίσεων, πολλοί είναι και εκείνοι που φτάνουν στα μπλόκα με την ελπίδα να διεκπαιρεώσουν διάφορες εκκρεμότητες τους.

 

Φ.Μ.