Πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συνάντηση στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών για το καυτό θέμα των διοδίων στη Σιάτιστα με το διευθυντή του Υπουργού Κώστα Καραμανλή κ. Διομήδη Νταούλα και το Γιώργο Καραγιάννη, Γενικό Γραμματέα Υποδομών. Όπως ήταν αναμενόμενο δεν είναι δυνατό να απαλλαγούν οι δημότες του Βοϊου από την πληρωμή των διοδίων, όπως διαπιστώθηκε από τη δίωρη και πλέον διεξοδική συζήτηση το απόγευμα της Τρίτης.

Υπολογίστηκε μάλιστα ότι αυτές οι 200.000 ευρώ ετησίως που χάνει το Βόιο μπορούν να αντισταθμιστούν με πολλαπλάσια σε ύψος έργα υποδομών ακόμα και 1 εκ σε σχολεία, συντηρήσεις δρόμων κ.ο.κ. πέρα από τον παράπλευρο δρόμο. Παράλληλα ισχύει η έκπτωση του 50% στους εργαζόμενους που πάνε στην Κοζάνη. Λόγος έγινε και για τις 30 περίπου θέσεις εργασίες που δίνονται και αντιστοιχούν σε ένα ποσό των 300.000 ευρώ ετησίως .

Σύμφωνα με πληροφορίες του prlogos στο υπουργείο εξετάζουν συνολικά τα διόδια στο Νομό μετά και την μείωση των τιμών στον Πολύμυλο. Οι δύο συνομιλητές μάλιστα φάνηκαν ενοχλημένοι μετά και τα όσα ακούστηκαν στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο του Βοϊου.

Ιωάννα Παπαδημητρίου