ΠΡΟΣΕΧΩΣ ΓΑΛΑ ΚΑΚΑΟ, ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ “ΑΠΟ ΠΡΩΤΟ ΧΕΡΙ”

Ξεκίνησε στην Πτολεμαΐδα  τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου η λειτουργία του νέου καταστήματος της ομάδας παραγωγών “Από πρώτο χέρι”.Το δεύτερο ΑΤΜ γάλακτος στο Νομό Κοζάνης, ήρθε για να μείνει, προσφέροντας φρέσκο και ποιοτικό αγελαδινό γάλα ημέρας, σε συμφέρουσα τιμή.

Το κατάστημα ΑΤΜ γάλακτος βρίσκεται στην Πτολεμαΐδα επί της οδού Νοσοκομείου 11, στο κέντρο της Πτολεμαΐδας. Για τα σχέδια της ομάδας παραγωγών, την επέκταση που σχεδιάζουν τόσο σε καταστήματα όσο και σε προϊόντα, μίλησε στο ράδιολόγος και τον Λύσανδρο Ρήγα η Εύη Αμανατίδου, εκπρόσωπος της ομάδας παραγωγών. Όπως τόνισε: ” Κάναμε ένα πολύ καλό ξεκίνημα. Οι αυτόματοι πωλητές γάλακτος από την πρώτη ημέρα που ξεκίνησε η λειτουργία στην Κοζάνη, πηγαίνουν πάρα πολύ καλά , η ανταπόκριση του κόσμου είναι πολύ μεγάλη. Αυτό είναι πολύ ευχάριστο για εμάς, καθώς οι κτηνοτρόφοι στην περιοχή μας είχαν ταλαιπωρηθεί αρκετά . Τους τελευταίους δύο μήνες πήραν μεγάλη ανάσα. Στην Πτολεμαΐδα σήμερα Δευτέρα είναι η πρώτη ημέρα λειτουργίας, με φρέσκο αγελαδινό γάλα ημέρας. Το γάλα αρμέχθηκε το πρωί, παστεριώθηκε το πρωί και από σήμερα είναι στο κατάστημα της Πτολεμαΐδας. Διατηρώντας πιστά όσα είπαμε στους καταναλωτές μας εδώ και μήνες, το γάλα μας είναι φρέσκο, θρεπτικό και πάνω από όλα ποιοτικό, σε πολύ ανταγωνιστική τιμή”, ανέφερε χαρακτηριστικά η ίδια.

Ο σχεδιασμός της ομάδας παραγωγών περιλαμβάνει το άνοιγμα και τρίτου σημείου πώλησης στο Νομό Κοζάνης, με σκοπό να εξυπηρετείται από κόσμο που αναζητάει χώρο στάθμευσης. Πρόκειται για την πόλη της Κοζάνης και το κατάστημα θα ανοίξει στον επόμενο ένα με ενάμισι μήνα. Στο πρόγραμμα υπάρχουν και αρκετά σημεία πώλησης ακόμη, με στόχο να φτάσει το γάλα “από πρώτο χέρι” σε κάθε πόλη και κάτοικο του Νομού Κοζάνης. “Αυτό θα μπορέσει να γίνει με τη συνεργασία και άλλων κτηνοτρόφων . Το εγχείρημα πηγαίνει πολύ καλά, καλούμε τον κόσμο να συμμετέχει στο εγχείρημα”, τόνισε η ίδια.

Επίσης, υπάρχουν  σχέδια για νέα γαλακτοκομικά προϊόντα, όπως γάλα κακάο, αγελαδινό γιαούρτι και τυρί, πάντα με γνώμονα την ποιότητα και τη συμφέρουσα τιμή.

Από την πρόσφατη κακοκαιρία επηρεάστηκε σαφώς και η παραγωγή, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών. Αρκετά  ήταν τα προβλήματα στις μετακινήσεις αλλά και στις φάρμες. ωστόσο όπως είπε η κ. Αμανατίδου ” με πολύ οργάνωση όλα τα εμπόδια ξεπεράστηκαν “.

“Χαιρόμαστε που πλέον έγινε συνήθεια στον κόσμο να έρχεται να παίρνει το γάλα από εμάς,. Οι περισσότεροι παίρνουν το γυάλινο μπουκάλι και το εμφιαλώνουν μόνοι τους. Με την απόδειξη γνωρίζουν πότε παστεριώθηκε και ποια η ημερομηνία λήξης. Όπως έχουμε πει πάλι, το γάλα μας διαρκεί τέσσερις ημέρες, αφού έχει υποστεί την κατάλληλη θερμοκρασία, ενώ ο θάλαμος αποστειρώνεται κάθε φορά”, κατέληξε η κ. Αμανατίδου. Να θυμίσουμε ότι το γάλα κοστίζει ένα ευρώ.

Β.Σ.