Πράγματι σπάνια επιλέγονται τέτοιου είδους κείμενα από θεατρικές ομάδες και η Ομάδα Θεάτρου « Τhe 3rd person theatre group» τολμά να το θεατρικοποιήσει. Με τη μετάφραση πιστή στο αυθεντικό κείμενο, όπως δήλωσε και ο σκηνοθέτης Βαλάντης Φράγκου χωρίς διαφοροποιήσεις, ώστε να μιλάμε για κάποια διασκευή.
Το κείμενο είναι απόλυτα κατανοητό, πυκνό, ποιητικό, γεμάτο με γλαφυρές λέξεις συνέχισε ο σκηνοθέτης και ιδρυτικό μέλος της ομάδας. «Η γλώσσα είναι ικανή για θαύματα και εγκλήματα. Αυτό το κείμενο είναι σαν ένα δώρο για το τι μπορεί να λεχθεί, ένας δρόμος για να πούμε κάποια πράγματα που νομίζουμε ότι δεν μπορούν να ειπωθούν» ανέφερε ο βοηθός σκηνοθέτη Κωνσταντίνος Βουδούρης.
Με τους ηθοποιούς να δηλώνουν ιδιαίτερα ευχαριστημένοι για τη δυνατότητα συμμετοχής τους σε μια τέτοια υψηλού επιπέδου παράσταση , αλλά και στην εν λόγω θεατρική ομάδα. «Να μιλήσουμε για τον έρωτα», «μαθαίνουμε μέσα από τις πρόβες», «προσπαθούμε να φέρουμε το κείμενο στα μέτρα μας με βαθειά ειλικρίνεια» είναι μερικά μόνο από τα λόγια των ηθοποιών .

Η πρεμιέρα θα δοθεί την Παρασκευή 21 Απριλίου 2017 στις 9.00μ.μ. στην Αίθουσα Τέχνης Κοζάνης .Η παράσταση, βασισμένη στη νέα μετάφρασή του, από τον Χαράλαμπο Μαγουλά από τις εκδόσεις «Εστία», τοποθετεί το Άσμα Ασμάτων και την αιώνια, τη δίχως τέλος, αναζήτηση του έρωτα, στις σύγχρονες κοινωνικές, οικονομικές και πολιτικές συνθήκες, για να επαληθεύσει την τεράστια αξία του έργου και να ερευνήσει το αποτύπωμα του έρωτα σήμερα.
Ταυτότητα Παράστασης:
Μετάφραση: Χαράλαμπος Μαγουλάς
Σκηνοθεσία: Βαλάντης Φράγκος
Δραματουργία: Σέβη Ματσακίδου
Κίνηση: Μαρία Φουντούλη
Σκηνικά: Γιάννης Θεοδωράκης
Κοστούμια: Νίκη Ψυχογιού
Μουσική: Μίμης Νικολόπουλος
Φωτισμοί: Ζωή Μολυβδά – Φαμέλη
Βοηθός σκηνοθέτη: Κωνσταντίνος Βουδούρης
Video: Βαγγέλης Κολότσιος
Σχεδιασμός αφίσας: Μαγδαληνή Στεφανάτου

Ηθοποιοί: Ελένη Ζαραφίδου, Αουλόνα Λούπα, Ιωάννα Μάντζαρη, Νίκος Νικολαΐδης, Χρήστος Τσαβλίδης
Απρίλιος-Μάιος
Παραστάσεις: Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή στις 9 μ.μ.
Αίθουσα Τέχνης του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης (Πάρκο Αγ. Δημητρίου)
Ι.Π.