Ο δήμαρχος Κοζάνης Γιάννης Κοκκαλιάρης στην συνεδρίαση λογοδοσίας μίλησε για την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που ήταν αρνητική γιατί κακώς πάρθηκε απόφαση από το Δήμο Κοζάνης απόφαση αγοράς ακινήτου με το ποσό των 330.000 ευρώ μπροστά από το Λαογραφικό Μουσείο. Ο νομικός σύμβουλος δεν θεώρησε ότι δεν πρέπει να προχωρήσουν σε προσφυγή τόνισε με τη Ελπίδα Κουϊμτζίδου να επιμένει να πάει το θέμα στη Δημοτική Επιτροπή.

Όπως αναφέρει δικηγόρος του Δήμου “η απόφαση 211/2023 του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης, για αγορά του συγκεκριμένου ακινήτου λήφθηκε για 330.000 ευρώ, ποσό που υπερβαίνει και τις δύο προαναφερθείσες εκτιμήσεις των αρμοδίων οργάνων που καθόρισαν χαμηλότερα την αξία του επιδίκου ακινήτου”. Πιστοποιημένος εκτιμητής εκτίμησε την αξία του ακινήτου στο ποσό των 309.408 ευρώ και η Εκτιμητική Επιτροπή του δήμου εκτίμησε την αξία του ακινήτου στο ποσό των 319.000 ευρώ .

Θυμίζουμε ότι η υπηρεσία γνωμοδότησε αρνητικά ως προς την άσκηση προσφυγής ενώπιον του Ελεγκτικού Συνεδρίου και κατά της Πράξης του Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου της Π.Ε. Κοζάνης. Και σημειώνει ότι “η τυχόν άσκηση προσφυγής ενώπιον του Ελεγκτικού Συνεδρίου και μέχρι την έκδοση οριστικής αποφάσεως, θα επιφέρει μια μακροχρόνια εκκρεμοδικία που δεν θα ικανοποιεί ούτε τους αντισυμβαλλόμενους πωλητές ούτε το δήμο Κοζάνης”. Ειδικά αυτή τη στιγμή που ο ιδιοκτήτης συμφωνεί για την πώληση του ακινήτου του σε χαμηλότερο κόστος.

Πάραυτα η κα Κουϊμτζίδου επέμενε να γίνει προσφυγή και κατηγορεί τη δημοτική αρχή , όταν το τίμημα αγοράς ήταν μεγαλύτερο από τις εκτιμήσεις…

Ι.Π.

Ακυρώνεται από τον Επίτροπο η αγορά του ακινήτου μπροστά από το Λαογραφικό Μουσείο-Το τίμημα ήταν μεγαλύτερο από τις εκτιμήσεις των αρμοδίων οργάνων