Μπορεί όλη τη χρονιά οι μονοκατοικίες του Αυλιωτη να στεκονται σαν τα έρμα τα στοιχειά που δεν βρίσκουν κόσμο να τρόμαξ’ ν και μετακομίζουν σε άλλη γειτονιά, τη Μεγάλη Εβδομάδα ομως αλλάζει εντελως το τοπίο! Μεγάλη κινητικότητα! Ο Λαζος στην αυλή, η Τασα στου τσ’κάλι με τα κόκκινα αυγα και εγώ φανάρι και βοηθός της Τασας στις περδικις με τα φλος ή με τα κρουμμιδοφυλλα !

Όταν συμπίπτουν μάλιστα τα Πασχατα που είπε και μια σχολιάστρια τοπικού τηλεοπτικου καναλιού ε τότε οι βοηθοί αυγαταινουν και η νέα γενιά του Αυλιωτη σαν τη Φαίη μας πέρσι και την Ευα μας ή την Λιλη , την Αναστασία και τη Φανούλα, φετος θυγατέρα και εγγονες της Τασας δινουν νέα πνοή και ζωντάνια τις μερες αυτες στην άλλοτε πολύβουη από παιδιά γειτονιά !

Τώρα καρτερας στον κατωφιλο μπας και περάσει κανενα παλικάρι να σι ξικριμασει τα πασχαλινά τα καλαθάκια με τα κοκκορια και τα λαΐνια με τ’κοκκόνες από τις γριντιες της αποθήκης !

Εκεί καταντήσαμε ! Ευτυχως περασιν ου Νικολάκης της Τασας πρωτος κι έσουσιν τη δλεια!

Και να το φετινό αποτέλεσμα χάρη στα μαγικά κυρίως χέρια της Τασας που εκτος από αυγα και περδίκες φιλοτέχνησε και κουνελάκια χειροποίητα για να στολιστούν τα πασχαλινά μας καλαθάκια!

Έβαλα και γω τα τσουρέκια μ να φανταξν σαν μπουγάτσα πασχαλινή και τώρα μας λειπν τα πιδιά, τα μπραμ και το αρνί για να γιορτάσουμε φετος κο μεις το Πάσχα !

Καλό Πάσχα σε ολους με παιδιά και εγγόνια από γυρω σαν του μελίσσι!