Η Κάρμεν Ρουγγέρη μίλησε στο Λύσανδρο Ρήγα και το ραδιοΛόγος για την παράσταση το Βαλς με τα Παραμύθια που έρχεται στην Κοζάνη την Τετάρτη 3 Ιουλίου στο πλαίσιο των Λασσανείων. Οι παραστάσεις που απευθύνονται στα παιδιά πρέπει να έχουν μέσα γνώσεις αναφέρει η ίδια επιδιώκοντας σε αυτή την παράσταση να γνωρίσουν τα παιδιά το Γιόχαν Στράους μέσα από έξι παραμύθια. Τα πέντε τελευταία χρόνια η Κάρμεν Ρουγγέρη ετοιμάζει παραμύθια ντυμένα με κλασικούς συνθέτες, η μουσική των οποίων είναι απαραίτητη για την καλλιέργεια των παιδιών.

Έμμεσα τα παιδιά θα πάρουν τα μηνύματά τους. Κάθε παραμύθι δίνει ένα μήνυμα για την εντιμότητα συνεργασία, καλοσύνη, αγάπη. «Είναι σημαντικό να καταλάβουν τα παιδιά αυτές τις αξίες» αναφέρει. Μάλιστα στην εν λόγω παράσταση υπάρχει μια πρωτοτυπία. Εφόσον δεν υπήρχαν τα παραμύθια που επέλεξαν οι συνθέτες , σκέφτηκε η ίδια σε ποια παραμύθια θα ήθελε να βάλει τη μουσική τους, ο ίδιος ο Γιόχαν Στράους. Κι ο συνθέτης των βαλς γνωρίζεται με τα παιδιά μέσα από μια συνέντευξη που του παίρνουν δημοσιογράφοι.

Κάθε χρόνο, παρούσα στις παραστάσεις, τους βάζει τρεις τίτλους και τα παιδιά διαλέγουν την παράσταση της επόμενης χρονιάς. Η δοκιμασμένη παράσταση της Αθήνας έρχεται στην χωρίς έκπτωση στην ποιότητα, με όλα τα κουστούμια 120-130 , με όλα τα σκηνικά, με φωτισμούς τέλειους με ήχους και προβολές στην περιφέρεια. Είναι όλα στην εντέλεια για να δουν και τα παιδιά της περιφέρειας ένα θέατρο που πάνω από όλα τα σέβεται, τονίζει.

«Δεν είναι καιρός να κερδίσουμε αλλά να διατηρηθούμε για να συνεχίσουμε αυτό που κάνουμε» απαντά σε ερώτηση για το εισιτήριο των δέκα ευρώ αντί των δώδεκα ή δεκαπέντε άλλων παραστάσεων. Είναι πολύ σημαντικό για μια οικογένεια να έρθει και να διαθέσει αυτό τα 10 ευρώ.

« Η χαρά της ζωής είναι η δημιουργία. Αν δεν είχα δουλειά θα ερχόμουν στην Κοζάνη να μάζευα κρόκο, σίγουρα θα είναι κουραστικό, αλλά αυτή είναι δουλειά» τονίζει πηγαίνοντας λίγο πίσω στη συνέντευξη που είχε δώσει στην ΕΤ 3.

Κάθε χρόνο κάνουμε την αίτηση για την Επίδαυρο και δεν τα καταφέραμε είπε αναφέροντας και την παρουσία της στο Ηρώδειο. «Έχω την εντύπωση ότι τα παιδιά εισπράττουν το σεβασμό, δεν θέλουν παιδικές παραστάσεις , τις παραστάσεις μπορούν να τις παρακολουθήσουν και οι μεγάλοι. Οι εικόνες μαγεύουν , ακολουθώ το σχήμα γιατι δεν θέλω να αλλάζει τίποτα από αυτό που έχουμε συμφωνήσει»

«Είχα συνεργάτη το Ρούση Στογγιάννη, τώρα είναι ο πάτερ Νεκτάριος, τον έχω συνδέσει με αυτήν την πόλη .Ό,τι μισθό έπαιρνε τον έδινε στους φτωχούς. Αν δεν του άρεσε μια λέξη στο θέατρο, έλεγε να την βγάλουμε αυτήν την λέξη» τόνισε .

«Είμαι ταγμένη στη μυθολογία». Το Θησέα και Μινώταυρο ψήφισαν τα παιδιά για την επόμενη χρονιά, με κρητική μουσική, αλλά δεν μπορεί να μεταφερθεί ακόμα στην περιφέρεια μιας και η οθόνη για τις προβολές του έργου στοιχίζει πολύ.

Ιωάννα Παπαδημητρίου