Οι κάτοικοι της Ακρινής έχουν πια συνειδητοποιήσει ότι μόνο δικαστικά μπορεί να διεκδικήσουν τη μετεγκατάσταση του οικισμού σε μια περίοδο που η ΔΕΗ απαξιώθηκε και το κράτος νίπτει τας χείρας του λόγω της ενσωμάτωσης στις κοινοτικές οδηγίες. Πριν περίπου δύο μήνες υποβλήθηκε εξώδικη όχληση στα συναρμόδια υπουργεία για τη μετεγκατάσταση της Ακρινής, η οποία πολύ γρήγορα θα πάρει και το δρόμο της δικαιοσύνης.
Ο Υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης κρατώντας γερά την αριστερή προμετωπίδα της κυβέρνησης δείχνει θετικός στο αίτημα των κατοίκων με τα υπόλοιπα υπουργεία να μην έχουν καν απαντήσει. Όταν ο ίδιος πριν από ένα χρόνο περίπου είχε δεσμευτεί από το Υπουργείο Ενέργειας για τη σύσταση επιτροπής προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες έκδοσης του ΦΕΚ , ώστε σε επόμενο βήμα να προχωρήσει η απαλλοτρίωση του οικισμού. Βέβαια κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ με τον αντικαταστάτη του κ. Γιώργο Σταθάκη να μη περιλαμβάνει καν στην ατζέντα του το θέμα των μετεγκαταστάσεων, παρά τις δύο επισκέψεις του στην ευρύτερη περιοχή.
Το επόμενο δημοτικό συμβούλιο προγραμματίζεται για την Τετάρτη 14 Ιουνίου στην Ακρινή με τους κατοίκους να ζητούν την στήριξη του δήμου στα μεγάλα δικαστικά έξοδα του αγώνα τους. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν σταματά η Ακρινή τη διεκδίκηση περιμένοντας όμως μόνο από τη Θέτιδα τη δικαίωση.
Ι.Π.

Θετικές εξελίξεις για τη μετεγκατάσταση Ακρινής και Αγίων Αναργύρων

Κουβέντα για τις μετεγκαταστάσεις Αναργύρων και Ακρινής

Ανησυχία για τη μετεγκατάσταση της Ακρινής έφερε η επίσκεψη Σταθάκη στην περιοχή

Χωρίς τη ΔΕΗ στο υπουργείο Ενέργειας για τις μετεγκαταστάσεις Ακρινής και Αναργύρων

Τι είπε ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης για τη μετεγκατάσταση της Ακρινής και των Αναργύρων