Η πρόεδρος του Μικρασιατικού Συλλόγου Π.Ε. Κοζάνης Φωτεινή Καμίτα απαντά στον Παναγιώτη Κουρουμπλή: «Τα λάθη στην πολιτική ισοδυναμούν με εγκλήματα. Οι λάθος δηλώσεις, ακόμα και άστοχες από πολιτικούς , ισοδυναμούν με βαριάς μορφής αδικήματα… Ιδιαίτερα, αν αυτές οι δηλώσεις, κακές, λανθασμένες, άστοχες, αφελείς, ανόητες κ.λ.π. “ρίχνουν αλάτι” σε ανοιχτές ακόμη πληγές στο “σώμα” της ιστορίας, της Μικρασιατικής συγκεκριμένα…

Ιδιαίτερα, αν αυτές οι δηλώσεις, οι προερχόμενες από “άνδρα της πολιτικής μας ζωής” αγγίζουν ψυχικές και διανοητικές υποθήκες της φυλής, τότε αποτελούν ύβρι! Στον κ. Κουρουμπλή και σε κάθε ομοιό του αφιερώνω τα λόγια του Γ.Σεφέρη:

“Τώρα, που ο τριγυρινός μας κόσμος μοιάζει να θέλει, να μας κάνει τρόφιμους ενός οικουμενικού πανδοχείου, θα την απαρνηθούμε άραγε αυτή τη Μνήμη;”

Ο κ. Κουρουμπλής ανέφερε πως ανέφερε πως «είχαμε τα ίδια γεγονότα που ζούμε τώρα στις παραμονές της Μικρασιατικής Καταστροφής» και πώς «τρεις μέρες πριν από την Καταστροφή βγήκε διάταγμα που έλεγε πως οι Ίωνες θα μπουν μόνο αν έχουν διαβατήριο».