Γράφει η Σίσσυ Νίκα δημοσιογράφος Γεύσης και Πολιτισμού

Γεύση αγαπημένη και ιδιαίτερα «ανεβαστική» ειδικά για το πρωινό μας. Γεύση που μας θυμίζει διακοπές αφού συνήθως προσφέρετε στους μπουφέδες των πρωινών στα ξενοδοχεία.

Εμείς ετοιμάσαμε με την αγαπημένη μου Νανά, αυγά σκραμπλ με τυρί τουλομοτύρι της Σιάτιστας που είναι ιδιαίτερα γευστικό και βέβαια φρέσκα αυγά και ψωμάκι με προζύμι.

Αυγά σκραμπλ με ντοματάκια τσέρυ και πινελιά δυόσμου

Από την Νανά Γκαμπούρα executive chef, εστιατόριο «Η κουζίνα της μαμάς ΄Αννας» Σέρβια Κοζάνης

Υλικά

4 αυγά

2 κ.σ. κρέμα γάλακτος

2 κ.σ. ντόπιο βούτυρο

3 κ.σ. τουλομοτύρι Σιάτιστας

5 ντοματάκια τσέρυ σε φέτες

Αλάτι θαλασσινό

Φρεσκοτριμμένα πιπέρια

1 πρέζα μοσχοκάρυδο

Για το φινίρισμα

5 φυλλαράκια φρέσκου δυόσμου

4 ντοματάκια

Τρόπος παρασκευής

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά και τα χτυπάμε με το σύρμα.

Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, το τουλομοτύρι και ανακατεύουμε ελαφρά.

Θερμαίνουμε το αντικολλητικό τηγάνι και προσθέτουμε το βούτυρο. Ρίχνουμε τα αυγά με το τουλομοτύρι και μετά από 2 λεπτά ανακατεύουμε ελαφρά με ξύλινη κουτάλα. Προσθέτουμε τα ντοματίνια και πασπαλίζουμε με τα πιπέρια.

Αφήνουμε να σιγοβράσουν ανακατεύοντας για 3 λεπτά ακόμα.

Κατεβάζουμε το τηγάνι από την φωτιά αφήνουμε να βράσουν λίγο ακόμα. Δοκιμάζουμε και αν χρειάζεται ρίχνουμε και λίγο αλάτι.

Έτσι τα αυγά αποκτούν βελούδινη υφή.

Διακοσμούμε κάθε πιάτο με φύλλα φρέσκου βασιλικού και ντοματάκια.

Μικρά μυστικά

Τα αυγά σκραμπλ τρώγονται ευχάριστα με φρυγανισμένα ψωμάκια.

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τυρί φέτα αντί για τουλομοτύρι ή ακόμα και κρέμα γάλακτος.

Homepage