Σε πλήρη κινητοποίηση βρίσκονται κλιμάκια της πυροσβεστικής και συνεργεία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων που πλήττουν το τελευταίο 24ωρο την Πιερία. Στο πλαίσιο αυτό, διασώθηκαν τέσσερα άτομα, τα οποία είχαν εγκλωβιστεί στο σπίτι τους, καθώς το κτήμα μέσα στο οποίο βρίσκονταν είχε πλημμυρίσει.

Ο απεγκλωβισμός τους έγινε με βάρκα της ΕΜΑΚ, καθώς η περιοχή είχε μετατραπεί σε λίμνη, ενώ τα άτομα είναι καλά στην υγεία τους.

Νωρίτερα, τα ξημερώματα, κινδύνεψε οδηγός αυτοκινήτου που εγκλωβίστηκε σε αγροτικό περιοχή της Βεργίνας και χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής για να τον απομακρύνει. Έως στιγμής, στην Πιερία χρειάστηκε να μεταφερθούν περίπου 40 άτομα σε ασφαλή σημεία λόγω της έντονης βροχόπτωσης.

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που εκδηλώθηκαν χθες, Πέμπτη, στην ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας, η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε πάνω από 400 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων από υπόγεια κατοικιών και καταστημάτων, κοπές δέντρων, αφαιρέσεις αντικειμένων καθώς και μεταφορά ατόμων σε ασφαλή σημεία.

Την ίδια ώρα, κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Αθηνών, και μόνο σε δύο σημεία του συγκεκριμένου οδικού άξονα, στο Βαρικό και κοντά στο Λιτόχωρο, η κίνηση (στο ρεύμα προς Αθήνα) γίνεται από μία λωρίδα, λόγω συσσώρευσης υδάτων στο οδόστρωμα. Τα σχολεία στην Πιερία παραμένουν κλειστά σήμερα.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να συνεχιστούν και σήμερα στην περιοχή, ενώ πυρετώδεις είναι οι εργασίες των συνεργείων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας που με ειδικά μηχανήματα διανοίγουν ρέματα σε περιοχές που θεωρούνται επικίνδυνα για υπερχείλιση.

Υπερχείλισε ο Πηνειός

Συναγερμός έχει σημάνει στα Τρίκαλα, καθώς με το πρώτο φως της μέρας ο Πηνειός υπερχείλισε εντός των μεγάλων αναχωμάτων λόγω της κακοκαιρίας, και πλέον η στάθμη του ανεβαίνει πολύ γρήγορα.

Οι αρχές είναι προετοιμασμένες να αντιμετωπίσουν τα χειρότερα, ενώ οι κάτοικοι των παραποτάμιων περιοχών Βαλομανδρίου, Φωτάδας και Παραποτάμου ξενύχτησαν ώστε να είναι προετοιμασμένοι.

Να σημειωθεί πως στην ευρύτερη περιοχή έχουμε πολλά τοπικά νερά, ενώ συνεχίζεται η έντονη βροχόπτωση και το πρωί της Παρασκευής.

in.gr