Ως τα τέλη του 2018 παρατάθηκε η διάρκεια ισχύος της μελέτης επέκτασης της τηλεθέρμανσης Κοζάνης στους οικισμούς Κρόκου και Δρεπάνου ύστερα από τροποποίηση της υφιστάμενης σύμβασης. Ο αντιδήμαρχος Κοζάνης Κώστας Δεσποτίδης εισηγήθηκε το θέμα στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο με την ολοκλήρωση της μελέτης να μετατίθεται για δύο λόγους: πρώτον γιατί έχει ολοκληρωθεί κατά το μεγαλύτερο μέρος της, πάνω από 90% και χρειάζεται ακόμα κάποιους μήνες και δεύτερον διότι ακόμα δεν έχει βρεθεί το κατάλληλο αγροτεμάχιο για τα αντλιοστάσια στον Κρόκο.
Η έλλειψη τίτλων ιδιοκτησίας στον Κρόκο, το υψηλό κόστος των διαθέσιμων οικοπέδων , αλλά και η απόστασή τους από τον αγωγό μεταφοράς που πολλαπλασιάζει το κόστος δεν έκαναν δυνατή τόσα χρόνια την εξεύρεση του κατάλληλου χώρου. Να θυμίσουμε ότι η σύμβαση έχει υπογραφτεί από το Φεβρουάριο του 2014, δηλαδή έχουν περάσει ήδη τέσσερα χρόνια και δύο δήμαρχοι και ακόμα αναζητείται. Σε τέτοιο βαθμό που στον Κρόκο δεν πιστεύει η κοινότητα ότι θα προχωρήσει το έργο της τηλεθέρμανσης.
Παράλληλα με την εκμετάλλευση από πλευράς δήμου μιας νέας πολεοδομικής διάταξης δίνεται η δυνατότητα εύρεσης πιο οικονομικών οικοπέδων, οπότε κρίνεται σκόπιμη και η παράταση του έργου.
Ιωάννα Παπαδημητρίου