Η Νανά Νικολάου σκηνοθέτης της καλοκαιρινής παράστασης του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης «Αχ Έρωτα» του Λόρκα μίλησε για τη σύνθεση τεσσάρων υπέροχων έργων του Ισπανού συγγραφέα με θέμα τον έρωτα , «Γέρμα» , «Η θαυμαστή Μπαλωματού» «Ματωμένος Γάμος» , «Το σπίτι της Μπερνάντα Άλμπα».«Μέσα σε αυτήν την αίθουσα έζησα 10 από τα πιο γόνιμα χρόνια της ύπαρξής μου στο θέατρο. Είναι συγκινητικό , τιμητικό και ευχάριστο ότι βρίσκομαι εδώ μετά από την επιλογή του Νίκου Κέφαλου και του ΔΣ του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. .Από τότε που ήμουν εδώ ως καλλιτεχνική διευθύντρια ο Νίκος Κέφαλος σκηνοθέτης του WEST μας έκανε όλα τα σποτ και τα διαφημιστικά. Σε αυτή την παράσταση είμαστε μαζί με τη Νάντια Μπουλέ και τον Παναγιώτη Πετράκη που έχουν αναλάβει και την ερμηνεία των τραγουδιών ,Χατζηδάκη, Θεοδωράκη, Λεοντή, Ξαρχάκου και Γλέζου και  τον Γιάννη Καλαιτζόπουλο που ήταν από νήπιο μέσα στο θέατρο, τη Δήμητρα Στογιάνη με συνεπή παρουσία στον χώρο. Η παράσταση είναι για όλους ,μπορεί να την παρακολουθήσει κάθε ηλικία. «Το ΔΗΠΕΘΕ χτίστηκε πριν από πολλά χρόνια» ανέφερε η κα Νανά Νικολάου ιδιαίτερα χαρούμενη που επιλέχθηκε να διευθύνει ένα τέτοιο θέατρο στην Αίθουσα Τέχνης με δήμαρχο τότε τον Πάρι Κουκουλόπουλο.

Ο πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης Νίκος Κέφαλος και βοηθός σκηνοθέτη της καλοκαιρινής παράστασης «Αχ Έρωτα» του Λόρκα μίλησε για οκτώ σπουδαίους πρωταγωνιστές του ελληνικού θεάτρου αρχής γενομένης από τη Νάντια Μπουλέ και τον Παναγιώτη Πετράκη που θα πλαισιώσουν τον θίασο όχι μόνο υποκριτικά αλλά και με τις φίνες φωνές τους.

«Το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης είχε την υποχρέωση μέσα στη δύσκολη συγκυρία να βγει μπροστά και να διασφαλίσει τις θεατρικές παραγωγές με παραστάσεις υψηλής καλλιτεχνικής αξίας. Το θέατρο βάλλεται από τις συνθήκες και οφείλει να δίνει δυνατότητα εργασίας στους ανθρώπους του». Για αυτό τόλμησε μια μεγάλη παραγωγή όπως υπογράμμισε με τον πολιτισμό να αποτελεί το μοναδικό εργαλείο για την αντιμετώπιση της ψυχολογικής κατάστασης της κοινωνίας . «Οι συνθήκες δεν επηρέασαν την ποιότητα της παραγωγής» συνέχισε εκθειάζοντας τη Νανά Νικολάου: «Η επιλογή του ανθρώπου που θα αναλάμβανε την παραγωγή σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τον άνθρωπο που έστησε το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης πριν 23 χρόνια και κατάφερε σε μικρό χρονικό διάστημα να το κάνει να συγκαταλέγεται στα τρία κορυφαία , τη Νανά Νικολάου. «Θέλαμε να εκμεταλλευτούμε τη εμπειρία της και τη γνώση του δικού μας ΔΗΠΕΘΕ που η Νανά Νικολαόυ διαθέτει. Κάναμε μια σοφή επιλογή».

«Θεωρούμε ότι θα είναι η παράσταση του καλοκαιριού. Το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης βγήκε μπροστά και βγήκε με την καρδιά του ανοιχτή» σημείωσε καλώντας τους θεατές να τηρήσουν τα πρωτόκολλα ασφαλείας κατά τη διάρκεια εισόδου και παραμονής στο θέατρο.«Φέτος το καλοκαίρι χαιρόμαστε τις παραστάσεις και κρατάμε τις αποστάσεις», το φετινόslogan του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης .

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Σύνθεση κειμένων – Σκηνοθεσία: Νανά Νικολάου
Σκηνικά: Μαίρη Τσαγκάρη
Χορογραφίες: Αρετή Μώκαλη
Φωτισμοί: Μελίνα Μάσχα
Ενδυματολογική επιμέλεια: Χαρά Τσουβαλά

ΠΑΙΖΟΥΝ:
Νάντια Μπουλέ
Παναγιώτης Πετράκης
Γιάννης Καλατζόπουλος
Δήμητρα Στογιάννη
Πελαγία Αγγελίδου
Χρήστος Ντόβας
Έφη Σισμανίδου
Δημήτρης Συνδουκάς

Στο Πιάνο ο Κωνσταντίνος Κωτούλας
Στο ρόλο της «ΜπερνάρνταΆλμπα» ακούγεται η φωνή της μεγάλης κυρία του Ελληνικού θεάτρου Λήδας Πρωτοψάλτη.
.

Φιλιώ Μπτούρη-Ιωάννα Παπαδημητρίου