ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ  ΕΚΛΟΓΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΓΙΑ ΤΗ Γ.Σ. ΤΗΣ ΔΟΕ

Στις κάλπες κατεβαίνουν σήμερα το μεσημέρι οι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Κοζάνης, ψηφίζοντας για νέα διοίκηση στον τοπικό σύλλογο, καθώς επίσης εκλέγοντας και αντιπροσώπους για την 86η Γενική Συνέλευση της ΔΟΕ στην Αθήνα. Εξαιτίας της εκλογικής διαδικασίας και της γενικής συνέλευσης που προηγήθηκε, τα σχολεία σήμερα στο Νομό Κοζάνης παρέμειναν κλειστά (νηπιαγωγεία και δημοτικά).

Ειδικότερα, από το πρωί στην Αίθουσα του Κοβεντάρειου πραγματοποιήθηκε η τακτική εκλογοαπολογιστική συνέλευση , παρουσία των μελών του συλλόγου. Εκεί έγινε ο απολογισμός του απερχόμενου διοικητικού συμβουλίου , καθώς και παρουσιάστηκε η έκθεση πεπραγμένων της ΔΟΕ, αλλά και ο οικονομικός απολογισμός της εξελικτικής επιτροπής και η κριτική πεπραγμένων του Δ.Σ. της ΔΟΕ από τις παρατάξεις.

Μετά τις 2 το μεσημέρι είναι προγραμματισμένες οι εκλογές στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Κοζάνης, όπου και θα στηθούν δύο κάλπες, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των εκπαιδευτικών.

Υποψήφιες, είναι οι εξής παρατάξεις:

-Αγωνιστική Συσπείρωση εκπαιδευτικών

-Δημοκρατική συνεργασία εκπαιδευτικών Αθμιας

-ΔΑΚΕ

-Ενωτικό ψηφοδέλτιο Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης

– Ανεξάρτητη Κίνηση

Να σημειωθεί πως οι δάσκαλοι και οι νηπιαγωγοί ψηφίζουν τόσο για νέα διοίκηση για το εννιαμελές διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης (που έχει διετή θητεία), όσο και για τους αντιπροσώπους που θα κατορθώσουν να εκλεγούν για την 86η γενική συνέλευση της ΔΟΕ (ο αριθμός των αντιπροσώπων που θα εκλεγούν εξαρτάται από τη συμμετοχή στις εκλογές).

Να σημειωθεί πως η προσέλευση στις  εκλογές αναμένεται να είναι μεγάλη, ενώ στο απερχόμενο συμβούλιο πρώτη δύναμη ήταν το Ενωτικό Ψηφοδέλτιο.

Β.Σ.