κυρίες, κύριοι, αγαπητέ Λύσανδρε,

εδώ και μέρες παρακολουθώ, τις σχετικές ειδήσεις, την αρθρογραφία και τις ραδιοφωνικές παρεμβάσεις, σχετικά με την “τέχνη” τής γούνας. Διάφοροι, όψιμοι, λιγότερο ή περισσότερο, ένθερμοι υποστηρικτές του “κομματιαστού” παρέλασαν και παρελαύνουν, στις πασαρέλες των Μ.Μ.Ε., διατυμπανίζοντας την υποστήριξή τους στο υψηλής, προστιθέμενης αξίας αγαθό τής “Τέχνης της Ελληνική Γούνας”, ως αγαθού της ευρωπαϊκής, πολιτισμικής κληρονομιάς.

Όλες και όλοι οι νεόκοποι, αυτοί, υπερθεματιστές τής τέχνης της ελληνικής γουνοποιίας, έχουν παραλείψει ν’ αναφερθούν στην πηγή, από την οποία έχουν “δανεισθεί”, τις όψιμες απόψεις τους, χωρίς να δικαιούνται να μην την αναφέρουν, όπως σας είναι γνωστό, υμών των λειτουργών τής ενημέρωσης.

Για τον λόγο, αυτό, παρεμβαίνω, με το παρόν σημείωμά μου, για ν’ αποκαταστήσω τα γεγονότα και να επισημάνω την πνευματική ιδιοκτησία της Μελέτης Σκοπιμότητας, με τίτλο “Κατευθυντήριο, Τομεακό Επενδυτικό Σχέδιο, για την Ελληνική Γουνοποιία”, η οποία εκπονήθηκε το 2009 από την υπογράφουσα, Ταρτούφου Δ. Χαρίκλεια, υπό την επιστημονική και επαγγελματικής της ιδιότητα, ως Οικονομολόγου-Μελετήτριας, Οικονομοτεχνικής Συμβούλου τής Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας.

Η Μελέτη Σκοπιμότητας, αυτή, ήταν και παραμένει, μέχρι σήμερα, η μόνη επιστημονική προσπάθεια Αναγνώρισης των Επενδυτικών Ευκαιριών, Προκαταρκτικής Επιλογής & Προετοιμασίας του Επενδυτικού Σχεδίου, με στόχο την επιλογή Στρατηγικής Ανάπτυξης του κλάδου της Ελληνικής Γουνοποιίας, προσανατολισμένης, εκτός των άλλων και στην εφαρμογή πολιτικής ενδογενούς ανάπτυξης και ανάδειξης της ευρωπαϊκής, πολιτισμικής κληρονομίας, η οποία, ήδη, από τότε, όπως είχε διαγνωσθεί από την υπογράφουσα μελετήτρια, αποτελούσε ισχυρό πυλώνα, στους σχεδιασμούς της Ε.Ε., για την προηγούμενη, προγραμματική της περίοδο!

Η απουσία αναφοράς στην, εν λόγω Μελέτη, μοναδική πηγή, για τον Κλάδο, η οποία ασχολείται, υπό το πρίσμα, αυτό, με την «τέχνη της ελληνικής γουνοποιίας», ως ευρωπαϊκής, πολιτισμικής κληρονομιάς, δεν θα ενοχλούσε την υπογράφουσα, όπως επί χρόνια συμβαίνει, αλλά ο “δανεισμός” πνευματικής ιδιοκτησίας, χωρίς τη ρητή αναφορά στον δημιουργό και το έργο του είναι ανεπίτρεπτος, τουλάχιστον, αν όχι και ποινικά κολάσιμος.

Σημειωτέον, ότι, η υπογράφουσα, ρητά είχε συμφωνήσει με τη διοίκηση της ΕΟΓ ότι δεν θα διεκδικήσει την αμοιβή της, για το έργο της, αυτό, τιμής ένεκεν, υπό τη σαφή προϋπόθεση ότι θα συμμετείχε, όπως αρχικά έγινε, ως μέλος της ομάδας εργασίας και υπεύθυνη Σύμβουλος Στρατηγικής Διαχείρισης, κατά την υλοποίηση, οποιουδήποτε τμήματός της!!! Άλλως, η Μελέτη, αυτή, θα παρέμενε στην βιβλιοθήκη της ΕΟΓ και των φορέων, στους οποίους την προσφέραμε, ως ακαδημαϊκό υλικό, χωρίς να αποκτούν, οποιοδήποτε δικαίωμα να προσποριστούν όφελος άλλου είδους, χωρίς τη ρητή άδεια της υπογράφουσας, όπως η δεοντολογία, για την πνευματική ιδιοκτησία, προϋποθέτει.

Λόγω της ιδιαίτερης εκτίμησης, διατελώ σε αναμονή αποκαταστάσεως της οδυνηρής, αυτής, παραλείψεως, από όλους όσους διοργάνωσαν το, εν λόγω, «συνέδριο», τουλάχιστον σε ότι αφορά την πλευρά σας, ως μέσου ενημέρωσης, με την ίδια ευρύτητα και ένταση, με τις οποίες  έλαβαν δημοσιότητα, οι «δανειζόμενοι» το πνευματικό μου προϊόν, χωρίς την άδειά μου.

 

  φιλικά,

                                                                                         Μαρτζούκου Χαρά

                                                                        Σύμβουλος Στρατηγικής Διαχείρισης

                                                                  τέως Οικονομοτεχνική Σύμβουλος Ε.Ο.Γ.