ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ

Με κάθε επισημότητα και τις πρέπουσες τιμές τελέστηκαν στην Κοζάνη το πρωί της Τετάρτης οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 105ης επετείου για την απελευθέρωση της Κοζάνης από τον Τουρκικό ζυγό.  Οι εκδηλώσεις για τα Ελευθέρια της πόλης κορυφώθηκαν με την μαθητική παρέλαση προ των επισήμων, ενώ είχε προηγηθεί η πανηγυρική θεία λειτουργία στον μητροπολιτικό ναό Αγίου Νικολάου και η επιμνημόσυνη δέηση στην κεντρική πλατεία Κοζάνης.

Οι αρχές του τόπου κατέθεσαν στεφάνια στην επιτύμβια πλάκα, ενώ σε πανηγυρικό κλίμα ήταν και οι δηλώσεις των εκπροσώπων φορέων. Για μια ημέρα που κάθε χρόνο γιορτάζεται με μεγάλη λαμπρότητα, αφού θυμίζει μια κομβική στιγμή στην ιστορία της πόλης, έκανε λόγο στο μήνυμά του ο δήμαρχος Λευτέρης Ιωαννίδης, συμπληρώνοντας πως “είμαστε υπερήφανοι για την ιστορία της πόλης όλη την περίοδο του βίου της, αλλά αυτή τη στιγμή σηματοδοτεί μια σημαντική αλλαγή. πρέπει να αντλούμε δυνάμεις από το παρελθόν για να βαδίζουμε με αυτοπεποίθηση στο μέλλον”. Για μια ημέρα “τιμής και ευθύνης για όλους, για αγώνες για κοινωνική δικαιοσύνη, δημοκρατία και πολυπόθητη ανάπτυξη στην περιοχή και στη χώρα”, έκανε αναφορά ο περιφερειάρχης Θεόδωρος Καρυπίδης. Το ελληνικό κοινοβούλιο εκπροσώπησε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ της ΠΕ Κοζάνης Μίμης Δημητριάδης , κάνοντας λόγο για μια ιστορική ημέρα , που συμβολίζει τον αγώνα για την ελευθερία και τη δικαιοσύνη. “Είμαστε από τότε σε μια διαρκή μάχη για την κατάκτηση δικαιωμάτων για μια καλύτερη ζωή, για μια ζωή με αξιοπρέπεια”, τόνισε. Από την πλευρά του ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κασαπίδης, έκανε αναφορά στο παράδειγμα της θυσίας των προγόνων που αγωνίστηκαν για την απελευθέρωση της χώρας, λέγοντας ότι είναι ένα παράδειγμα προς μίμηση.

Χιλιάδες κοζανίτες βρέθηκαν στην κεντρική οδό Παύλου Μελά για να δουν τη μαθητική παρέλαση, χειροκροτώντας τους μαθητές για την προσπάθειά τους.

 

Β.Σ.

Κράτα το