ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2017ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ «Επιχειρηματικός Δρόμος»

Το Επιμελητήριο ως αποδοτικό επιχειρηματικό εργαλείο! Ο συνδυασμός «Επιχειρηματικός Δρόμος» με επικεφαλής τον Βασίλη Μόσχο οδηγεί την τοπική επιχειρηματικότητα στο αύριο.  50 δυναμικοί επιχειρηματίες από όλους τους επαγγελματικούς κλάδους της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης συμμετέχουν στον συνδυασμό «Επιχειρηματικός Δρόμος» και μοιράζονται το όραμα μιας ουσιαστικής και αποδοτικής σχέσης του επαγγελματία με το Επιμελητήριό του. Δημιουργούν ένα νέο πλαίσιο ομαδικότητας ως προς τις συνθήκες του επιχειρηματικού «αύριο» και στοχεύουν στην υλοποίηση αποδοτικών επιχειρηματικών εργαλείων για την στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων στο νέο επιχειρηματικό και οικονομικό περιβάλλον.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού Βασίλης Μόσχος μίλησε στο ράδιοΛόγος και τον Λύσανδρο Ρήγα για την επερχόμενη εκλογική μάχη στο επιμελητήριο, θέτοντας τους στόχους και τις προτεραιότητές του . Συγκεκριμένα, τόνισε πως “το Επιμελητήριο πρέπει να είναι ένα εργαλείο για τις επιχειρήσεις ώστε και να ανοιχτούν νέοι δρόμοι αλλά και οι ήδη υπάρχοντες δρόμοι να λειτουργήσουν υπέρ των επιχειρήσεων “. Προσέθεσε πως οι περισσότεροι έχουν μια αρνητική άποψη για το Επιμελητήριο, λέγοντας πως αν ρωτήσει κανείς στο δρόμο πέντε ανθρώπους οι περισσότεροι θα έχουν αρνητική άποψη , θεωρούν ότι δεν τους προσφέρει. “Πέραν ελαχίστων εξαιρέσεων, η πλειοψηφία του κόσμου δεν γνωρίζει για ποιο λόγο υπάρχει το Επιμελητήριο”, σημειώνει χαρακτηριστικά, κάνοντας λόγο για την απαξίωση στον θεσμό.

Επίσης, αναφέρθηκε στην ανάγκη το Επιμελητήριο να είναι συνεχώς δίπλα στις επιχειρήσεις, λέγοντας: “Το πρόβλημα για εμάς δεν είναι ότι μια φορά στα τέσσερα χρόνια να του θυμίζουμε ότι το Επιμελητήριο είναι εδώ. Το Επιμελητήριο θα πρέπει συνεχώς να ενημερώνει και να είναι δίπλα στις επιχειρήσεις. Ο κόσμος έχει το δικαίωμα της ενημέρωσης. Ο τρόπος θα πρέπει να βρεθεί, είτε ηλεκτρονικά, είτε με οποιονδήποτε τρόπο, ώστε να μην λέμε στον επιχειρηματία ότι πρέπει να περάσει κάποιος από εκεί για να ενημερωθεί. Αυτό είναι από τα πρώτα πράγματα που πρέπει  να κάνει η νέα διοίκηση”, σημειώνει χαρακτηριστικά.

Για την ανάκαμψη της τοπικής επιχειρηματικότητας και τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν απάντησε πως ναι μεν οι εκθέσεις είναι καλές, αλλά ο χαρακτήρας τους θα πρέπει να είναι πιο μαζικός, ώστε να υπάρξει τοπικό και ευρύτερο ενδιαφέρον. Επίσης, αναφέρθηκε στην προσπάθεια να ξεκινήσει μια επιμόρφωση των επιχειρηματιών ώστε να αποκτήσουν το know how για να έχουν π.χ. εξαγωγική δυνατότητα. “Το επιμελητήριο πρέπει να αποκτήσει αυτό τον ρόλο, στηρίζοντας τις επιχειρήσεις σε όποιο ρόλο θέλει . Τα βήματα αυτά, δυστυχώς για εμάς δεν είναι αρκετά. Είτε δεν έγιναν μαζικά, είτε δεν έγιναν ολοκληρωμένα,. Εκεί πρέπει να στοχεύσουμε, να πιέσουμε και να γίνει. Αν θέλουμε το Επιμελητήριο αύριο να έχει ρόλο, πρέπει να γίνουν αυτά”, κατέληξε.

Για τα άτομα που απαρτίζουν τον συνδυασμό , είπε πως έχουν να κάνουν καθαρά από τον επαγγελματικό βίο, είναι αξιόλογοι, έχουν να προσφέρουν, έχουν όρεξη να προσφέρουν και τη διάθεση να ανταπεξέλθουν, μιας και η ενασχόληση με τα κοινά απαιτεί χρόνο. Πρόκειται για επαγγελματίες από όλους τους κλάδους, ενώ σαν συνδυασμός είναι μακριά από πολιτικές ομάδες και χρώματα. Είμαστε ανεξάρτητος συνδυασμός και αυτό θα το αποδείξουμε με τις κινήσεις και τα έργα μας. Αν μια ιδέα είναι σωστή δεν μας ενδιαφέρει από που προέρχεται. Μας ενδιαφέρει να είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και να βοηθήσει την τοπική επιχειρηματικότητα . Αν κάτι τέτοιο γίνει δεν θα κοιτάξουμε το χρώμα ή ποιος το είπε. Θα το στηρίξουμε σαν να το είπαμε εμείς”.

Τέλος, κληθείς να σχολιάσει τα βήματα που έγιναν από την απερχόμενη διοίκηση και που υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης, είπε πως έγιναν αρκετά θετικά βήματα, λέγοντας πως η κάθε διοίκηση πρόσθεσε το λιθαράκι της. Όμως, είπε πως θα ήθελε ο ίδιος να έχουν γίνει περισσότερα πράγματα και να ήταν λιγότερο ελλιπείς, αφού σύμφωνα με τον ίδιο υπήρξε μια καθυστέρηση. “Σεβόμαστε αυτά που έγιναν, μπορούν να γίνουν περισσότερα και αυτό λέμε στον κόσμο”, είπε κλείνοντας.

Β.Σ.

 

πηγή φωτο: ΘΑΡΡΟΣ