Τεχνική συνάντηση εργασίας για το τμήμα «Πτολεμαΐδα – Φλώρινα» του καθέτου άξονα της Εγνατίας Οδού πραγματοποιήθηκε σήμερα για γραφεία της Εγνατία Οδός Α.Ε. στη Θεσσαλονίκη μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, της Διεύθυνσης Μελετών της Εγνατία Οδός Α.Ε. και της ΕΥΔ του ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας. Την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας εκπροσώπησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης κ. Νικόλαος Λυσσαρίδης και ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Φλώρινας κ. Κιοσσές Ιωάννης.

Η συζήτηση διεξήχθη υπό το πρίσμα της -μετά από πρωτοβουλία της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας- πρόσφατης νομοθετικής ρύθμισης του ΥΠ.ΕΝ. για την απεμπλοκή του έργου στα θέματα της χάραξης στην περιοχή των ορυχείων της Βεύης Φλώρινας.

Ειδικότερα συζητήθηκαν:

1) Ο προϋπολογισμός, το χρονοδιάγραμμα και η πηγή χρηματοδότησης των υπολειπόμενων μελετών ώστε το έργο να καταστεί «ώριμο» προς χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας.

2) Οι όροι και οι προϋποθέσεις ώστε το έργο να καταστεί επιλέξιμο ως «έργο γέφυρα» ώστε να τύχει της χρηματοδότησης και του νέου ΠΕΠ 2021 – 2027.

3) Ειδικότερα τεχνικά θέματα για την ολοκλήρωση της περιβαλλοντικής αδειοδότησης του έργου.

Επιπλέον, συζητήθηκαν οι απαιτούμενες μελέτες και οι όροι επιλεξιμότητας για την χρηματοδότηση και ολοκλήρωση του υποτμήματος «Αμμοχώρι – Φλώρινα» και της βελτίωσης και επέκτασης του τμήματος «Πτολεμαΐδα – Ξινό Νερό.