“Κι ενώ παλεύουμε όλοι να επανέλθουμε σε μία νέα κανονικότητα,θα επιμείνω σε ένα θέμα ιδιαίτερο σημαντικό για την πόλη μας ,κατά την ταπεινή μου άποψη.

Δεν πάει πολύς καιρός που εθίγει το ζήτημα της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Μαμάτσειου νοσοκομείου Κοζάνης,από τον Δήμαρχο Λάζαρο Μαλούτα,από τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο σε θέματα υγείας Αναστάση Σιδηρά και από τον πρόεδρο του ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης κ.Τσεβεκίδη.

Δυστυχώς, η ΜΕΘ δεν λειτούργησε ποτέ.
Η πρώτη υγειονομική κρίση λόγω covid-19 πέρασε ,αλλά δεν άλλαξε κάτι δραματικά.
Αν δεν γινόταν τότε θόρυβος ίσως να είχαμε απολέσει και τους αναπνευστήρες ,όπως ήταν πιθανόν δρομολογημένο.

Στο ίδιο μήκος κύματος, διαβάζοντας άρθρα του τοπικού τύπου, συνεχίζει να αποδυναμώνεται το ιατρικό δυναμικό του νοσοκομείου.

Μακάρι κάποια στιγμή να προκύψει νέο νοσοκομείο και να αντικατασταθεί το 《γηρασμένο》 και 《κοπωμένο》Μαμάτσειο ,αλλά μέχρι τότε (διάστημα πιθανότατα χρόνων αρκετών ) το παν είναι η στελέχωση της υπάρχουσας δομής.
Ποιος δεν προτιμά ευρύχωρα δωμάτια με δικές τους τουαλέτες και με σύγχρονες κλίνες;
Τα νοσοκομεία,όμως, δε είναι μονο οι φρεσκοβαμμένοι τοίχοι και οι νέες συρόμενες πόρτες,είναι κυρίως το ανθρώπινο δυναμικό που τα στελεχώνει.

Σε αυτό τον αγώνα της διεκδίκησης για την πόλη μας σίγουρα δεν 《κερδάμε》τα τελευταία χρόνια ,και αυτή η ήττα βαραίνει όλους μας,λιγότερο ή περισσότερο,αυτοδιοικητικούς σε Δήμο ή Περιφέρεια,Βουλευτές,τοποθετημένα κυβερνητικά στελέχη,κλπ.

Την προηγούμενη εβδομάδα έφυγε από τη ζωή ένας νέος άνθρωπος από έμφραγμα. Έγινε υπεράνθρωπη προσπάθεια να σωθεί και να διακομιστεί στη Θεσσαλονίκη.
Ίσως κι αν λειτουργούσε η ΜΕΘ στην πόλη μας
να συνέβαινε το ίδιο, ίσως…”

Πηγή