«Δεν  ζητάμε πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων» – «Δεν μπορεί η χώρα να χαρακτηρίζεται από άναρθρες κραυγές ακραίων και ρατσιστών»

Ο πρόεδρος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Αλέξης Τσίπρας μίλησε σε πολιτική εκδήλωση στη Στέγη Ποντιακού Ελληνισμού της Κοζάνης. «Δεν θέλουμε απλά να μιλάμε εμείς και οι πολίτες να χειροκροτούν» τόνισε. «Θέλουμε να δώσουμε το λόγο σε εσάς, να ακούσουμε τις γνώμες σας. Στόχο έχουμε να δημιουργήσουμε μαζί τις προϋποθέσεις της ενίσχυσης της μεγάλης προοδευτικής παράταξης».

Ονόμασε ευτυχή τη συγκυρία να συναντά ανθρώπους για να τους ακούσει  χωρίς να ζητά την ψήφο τους, κάτι σπάνιο, σύμφωνα με τον ίδιο. Μίλησε για το φιλόδοξο στόχο του  ΣΥ.ΡΙΖ.Α. όχι απλά να εγγράψει λίστα μελών, και να ψηφίζουν κάθε τέσσερα χρόνια, αλλά τα μέλη να είναι συμμέτοχοι στις αποφάσεις του τόπου και στις προγραμματικές.

Χαρακτήρισε δύσκολο  το δρόμο ανασυγκρότησης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α και της Προοδευτικής Συμμαχίας μαζί με τους προοδευτικούς ανθρώπους. Ο  ΣΥΡΙΖΑ είναι η βάση του και όχι ο πρόεδρός του είπε, «θέλουμε να δείξουμε την αδιαμεσολάβητη επαφή με τους  πολίτες χωρίς να ζητάμε πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων ανεξαρτήτως της πολιτικής καταγωγής του καθενός». Πρόθεση του Αλέξη Τσίπρα είναι να αξιοποιηθούν οι  νέες τεχνολογίες, το ιντερνετικό ΣΥΡΙΖΑ, μια πλατφόρμα διαδικτυακής επικοινωνίας, όπου ο καθένας θα ενημερώνεται, θα ψηφίζει για τις αποφάσεις του κόμματος, θα είναι συμμέτοχος.

Σφοδρή κριτική για αριθμό επιτελικών, προσφυγικό , Συμφωνία Πρεσπών

Σφοδρή κριτική άσκησε στην κυβέρνηση για το διπλασιασμό του αριθμού των επιτελικών, αλλά και των μισθών τους , φτιάχνοντας νόμους για  να καταλαμβάνουν κυβερνητικές θέσεις χωρίς πτυχία. Ιδιαίτερο λόγο έκανε και στη Συμφωνία των Πρεσπών που δίχασε το λαό και τώρα η κυβέρνηση θα την τηρήσει απαρέγκλιτα και το προσφυγικό, που δήθεν οφειλόταν στο ΣΥ.ΡΙΖ.Α και μέσα σε τέσσερις μήνες τα  έκαναν θάλασσα, όπως σημείωσε. «Δεν μπορεί η χώρα να χαρακτηρίζεται από άναρθρες κραυγές ακραίων και ρατσιστών» πρόσθεσε μιλώντας για την  συνείδηση ενίσχυσης  των πιο ασθενών.

Η στήριξη σε λίγους

Όσο για τη στήριξη της μεσαίας τάξης   που αποτέλεσε και προεκλογική σημαία της Ν.Δ. ανέφερε ότι γίνεται στοχευμένα σε λίγους, οι οποίοι έχουν μεγάλη κερδοφορία. Η επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων, η επεκτασιμότητα των συλλογικών συμβάσεων, οι αιτιολογημένες απολύσεις ξηλώθηκαν σε λίγους μήνες. Ο Οκτώβριος ήταν ο μήνας  με τις περισσότερες απολύσεις τα τελευταία 18 χρόνια, πρόσθεσε.

Εκδικείται η Ν.Δ.

Κατόπιν  αναφέρθηκε στη στήριξη των αδύναμων περιφερειών, όπως και της Δυτικής Μακεδονίας με την άοκνη προσπάθεια του πρώην περιφερειάρχη με ένα σημαντικό έργο, το οποίο δεν πρέπει να μείνει στην μέση. Αναφέρθηκε έντονα στην εκδικητικότητα  της Ν.Δ. στις επιλογές της προηγούμενης  κυβέρνησης ειδικά στους νέους ανθρώπους. Έφερε το παράδειγμα του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, το οποίο πήγε από τις 4 στις 7 σχολές, στα 28 τμήματα και με μία απόφαση όλο αυτό το έργο πάει στο καλάθι των αχρήστων. Πάνω από 3. 500 φοιτητές δεν θα μπουν στην εκπαίδευση με την απόφαση αναστολής των 37 τμημάτων να δημιουργεί πελατεία για ιδιωτικά συμφέροντα  στον χώρο της εκπαίδευσης. Οφείλεται στην εκδικητικότητα απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ με το μέσο τηλεθεατή να έχει την εντύπωση ότι στα πανεπιστήμια δεν κάνουν μαθήματα, αλλά κατασκευάζουν μολότοφ, όπως είπε. .Δεν μπορεί να δυσφημίζεις το Πανεπιστήμιο συνέχισε. «Ο στόχος είναι να δημιουργήσουν χώρο στα ιδιωτικά κολλέγια».

Στήνουν σόου

«Στήνουν επικοινωνιακά σόου στα Εξάρχεια, στις σχολές, στους κινηματογράφους, σε κλαμπ συμπεριφέροντας λες και οι νέοι είναι μέσα στα καρτέλ  της κοκαΐνης της Κολομβίας.» «Θα τους ταράξουμε στην νομιμότητα όσα πραξικοπήματα και αν κάνουν στη Βουλή, έλεγε ο Ηλίας Ηλιού. Θέλουν να δημιουργήσουν την αίσθηση ότι είμαστε με τους μπαχαλάκηδες εξαντλώντας την νομιμότητα σε παιδιά 18 χρονών και όχι στους εγκληματίες του λευκού κολλάρου, στους τραπεζίτες και τη διαφθορά.» «Σεβόμαστε το αποτέλεσμα, αλλά θα δουλέψουμε για να έρθει εκείνη η ώρα, να πάρουμε τα ηνία και να προχωρήσουμε την Ελλάδα μπροστά» τόνισε  δίνοντας το λόγο στους πολίτες της αίθουσας.

Φιλιώ Μπτούρη-Ιωάννα Παπαδημητρίου