Η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την ενοχή του ιδιοκτήτη των ροτβάιλερ και της συζύγου του, μιας και οι δυο ως συνιδιοκτήτες της κατοικίας και του αγροκτήματος ,είναι κάτοχοι και των σκύλων. και διατηρούσαν ένα κυνοκομείο χωρίς τα απαραίτητα μέτρα. “Ως κάτοχοι ζώων και δυο έχετε την ευθύνη των ενεργειών τους. Ως υπεύθυνοι για τα σκυλιά δε λάβατε τα κατάλληλα μέτρα. Θα έπρεπε να είχαν ληφθεί μέτρα για να μην υπάρχει ενδεχόμενο απελευθέρωσης από τρίτον. Η ιατρική αμέλεια δεν υφίσταται και ο θάνατος οφείλεται στα δαγκώματα από τα σκυλιά και υπεύθυνοι για το θάνατο είστε εσείς οι δυο.”

Τα μέτρα ασφαλείας ήταν εφεύρημα της τελευταίας στιγμής, αφού δεν υπάρχουν φθορές ανέφερε ο δικηγόρος της μητέρας ζητώντας να μετατραπεί η κατηγορία από ανθρωποκτονία εξ αμελείας σε ανθρωποκτονία από ενδεχόμενο δόλο και για τον ιδιοκτήτη και για τη σύζυγο του.

Καταιγιστική η δικηγόρος του πατέρα του άτυχου Στάθη τόνισε ότι από τη στιγμή που δεν ειπώθηκε ούτε μια συγνώμη για το συμβάν, δεν έπρεπε να τεθεί θέμα προσβολής πατρότητας. Τα σκυλιά ήταν πάντα ελεύθερα, δεν ήταν εκπαιδευμένα, είχαν δημιουργήσει πολλά προβλήματα, επρόκειτο για ένα σπίτι στον Άργιλο με 9 ροτβάιλερ σε προαύλιο της Κοζάνης και όχι στο δάσος .”Και οι δυο είχαν χρόνια αμελή συμπεριφορά και φτιάσαμε στο τραγικό αποτέλεσμα” τόνισε. Μίλησε για ενδεχόμενο δόλο όταν προβλέπεις τι θα γίνει και το αφήνεις. “Βάζουν τα ζώα πάνω από τους ανθρώπους” συμπλήρωσε χαρακτηρίζοντας αρρωστημένη την ψυχολογική κατάσταση και των δυο που “τους καθιστά επικίνδυνους και για διάπραξη νέων περιστατικών”. “Ήσασταν κακοί γονείς των παιδιών που μεγαλώσατε” είπε απευθυνόμενη στον κατηγορούμενο και τη σύζυγο του, ζητώντας να παραπεφθούν στο αρμόδιο δικαστήριο με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας για ενδεχόμενο δόλο. “Προκαλούσαν τη μοίρα ,είχαν βόμβες για εγκληματικές πράξεις “πρόσθεσε.

Ι.Π

Ιδιοκτήτης ροτβάιλερ: Δεν πρόβλεψα το απρόβλεπτο-Το παιδί έφυγε ζωντανό από το σπίτι μου

Σύζυγος ιδιοκτήτη ροτβάιλερ: Νιώθω τεράστια λύπη για το παιδί, δεν είχε κατάλληλη αγωγή και ήταν παραμελημένο

Μιχάλης Δουλγεράκης:Το παιδί κατέληξε από βαρύτατες κακώσεις

Συνήγορος υπεράσπισης του ιδιοκτήτη των ροτβάιλερ: Δώστους στα σκυλιά – Με τηλεδίκες αποφασίζει το δικαστήριο