Ο ιδιοκτήτης των ροτβάιλερ κατέθεσε για το χαμό του άτυχου Στάθη.Την ευθύνη έχουν οι γιατροί και το Νοσοκομείο είπε όσον αφορά το θάνατο καταδικάζοντας και αξιωματικούς της αστυνομίας που έδωσαν ψευδή στοιχεία στον τύπο για δήθεν σχέση που διατηρούσε με τη μητέρα του παιδιού.Σε ερώτηση αν τον τιμά η δίωξη από την χώρα της μητέρας του παιδιού,απάντησε ναι.

Αναίρεσε τη κατάθεσή του στην προανάκριση ότι το ατύχημα ήταν προμελετημένο για να διεκδικήσει η μητέρα αποζημιώσεις και δήλωσε ότι η μητέρα δεν φρόντισε να δείξει τη δέουσα επιμέλεια.” Το παιδί έφυγε όρθιο και ζωντανό από το σπίτι μου”δήλωσε.

“Δεν πρόβλεψα το απρόβλεπτο” κατέθεσε ο κατηγορούμενος εξηγώντας την επάρκεια των συστημάτων ασφάλειας για τα ροτβάιλερ. Είναι εύκολο με εξωτερική πλαγιομετατόπιση να πέσει ο σωλήνας αντιστήριξης και τότε τα σκυλιά μπορούσαν να σπρώξουν τα τελάρα ,εφόσον εξαγριωθούν,πρόσθεσε.Το σύστημα ήταν ασφαλές,δεν είχαν βγει ποτέ τα σκυλιά έξω ως τότε.Το ερώτημα που τίθεται είναι το ποιος έκανε τη μετακίνηση και τη μητέρα του παιδιού πιθανόν να μετακίνησε τη ράβδο.

“Δεν θα μπορούσα να προβλέψω ότι κάποιος θα μπορούσε να μετατοπίσει την εξωτερική αντιστήριξη,αλλιώς θα είχα λάβει τα μέτρα μου” είπε παραδεχόμενος ότι μερικές μέρες μετά το περιστατικό η σύζυγός του πήρε στο όνομά της ένα ροτβάιλερ για ψυχολογικούς λόγους με την εισαγγελία να έχει απαγορεύσει την κατοχή σκύλων στον ίδιο.

“Ένα σκυλί που δέχτηκε βία ,το αποτυπώνει στο μυαλό του” ανέφερε για ένα εκ των αρσενικών ροτβάιλερ που κατείχε”,το Δία.”Το παιδί έκανε χειρονομίες στα σκυλιά”την προηγούμενη μέρα που ήρθε,”για το Δία αυτό είναι πρόκληση” τόνισε. “Για να επιτεθεί το σκυλί κάτι μεσολάβησε.Είναι δεδομένο ότι το παιδί μετά από μια ώρα πέθανε.Το παιδί είχε τρία δαγκώματα.Πέθανε από κακή αντιμετώπιση του συμβάντος στο Νοσοκομείο.” “Αισθάνομαι την ανάγκη να πω για το μπούλινγκ που δέχτηκα από όλα τα ΜΜΕ,ύβρεις και προπηλακισμούς”.

Ι.Π.

Σύζυγος ιδιοκτήτη ροτβάιλερ: Νιώθω τεράστια λύπη για το παιδί, δεν είχε κατάλληλη αγωγή και ήταν παραμελημένο