Το αγροτικό ιατρείο Νεάπολης υπολειτουργεί λόγω των αυξημένων αναγκών με τους εμβολιασμούς αναφέρθηκε στο δημοτικό συμβούλιο Βοΐου της Τρίτης. Οι γιατροί βοηθούν στο έργο του εμβολιασμού με το Κέντρο Υγείας να είναι αρμόδιο για το θέμα.

Ο δήμαρχος Χρήστος Ζευκλής τόνισε: «Πολλά έγγραφα έχουν φύγει από το γραφείο μου, οι ιθύνοντες είναι ενημερωμένοι. Το Κέντρο Υγείας Τσοτυλίου έχει 15 γιατρούς, οι 4 έφυγαν για να βοηθήσουν άλλα εμβολιαστικά κέντρα, αυτή την περίοδο δίνονται άδειες. Οι 5 γιατροί δεν έχουν εμβολιαστεί και πιθανόν αν έχουμε και άλλες απώλειες. Δεν κατέστη δυνατό να έχουμε ανά βδομάδα ή δεκαπενθήμερο έναν αγροτικό γιατρό σε Νεάπολη και Γαλατινή, δεν γίνεται τίποτα. Είναι δυσάρεστη η κατάσταση που βιώνουμε. Η λύση θα δοθεί μόνο με περισσότερους γιατρούς και θα επιμείνουμε στην ΥΠΕ, η οποία απαντά ότι δεν έρχονται».

«Υπάρχουν στοιχεία ότι το ιατρείο της Νεάπολης εξυπηρετεί περισσότερο κόσμο από το Κέντρο Υγείας Τσοτυλίου. Είναι το δεύτερο μεγαλύτερο διαμέρισμα μετά τη Σιάτιστα και απαιτούμε να είναι κάθε μέρα γιατρός στη Νεάπολη», σημείωσε ο Δημήτρης Κοσμίδης προτείνοντας να μην είναι και τα δυο κέντρα υγείας στο Βόιο εμβολιαστικά κέντρα για να ελευθερωθούν οι θέσεις γιατρών. Το αγροτικό ιατρείο Νεάπολης έχει ανάγκη για δυο γιατρούς συμπλήρωσε και ο Δημήτρης Λαμπρόπουλος εκ της ιδιότητάς του.

Ιωάννα Παπαδημητρίου