Ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης ξεκαθάρισε ότι το μοναδικό νοσοκομείο στη Δυτική Μακεδονία που μπορεί να γίνει αναφοράς ή τριτοβάθμιο είναι το Μποδοσάκειο. Αν και δεν έχει καμία σχέση ο ένας όρος από τον άλλο ( βλέπε επί πανδημίας νοσοκομείο αναφοράς το Μποδοσάκειο) , το μήνυμά του πέρασε. Το Νοσοκομείο της Κοζάνης δεν έχει το ανάλογο ανάστημα μας είπε , ενώ της Πτολεμαΐδας μπορεί να αναπτυχθεί. Αν το θέλουμε , αν δεν το θέλουμε ας μείνουμε όπως είμαστε. Άλλη επιλογή δεν υπάρχει .Τελεία και παύλα άκρως δημοκρατικά και φυσικά σε συνεργασία με την τοπική κοινωνία χωρίς α έχει ρωτηθεί κανείς.

Η πρωτεύουσα της Δυτικής Μακεδονίας, η Κοζάνη θα έχει ένα νοσοκομείο με διαφορετικό ρόλο που δεν έγινε σαφές. Τότε απορούμε για ποιο λόγο γίνεται η επέκτασή του, αφού και με την προσθήκη της νέας πτέρυγας η Κοζάνη φαίνεται πολύ λίγη .

Όσο για τις ΜΕΘ ειπώθηκαν αοριστίες .Για τη ΜΕΘ της Κοζάνης έχουν γίνει ενέργειες, αλλά δεν μάθαμε ποιες, για την ΜΕΘ του Μποδοσάκειου που εδώ και έξι μήνες παραμένει κλειστή θα το δει , αλλά χωρίς να ειπωθεί τίποτα συγκεκριμένο.

Και επειδή ο υπουργός έβαλε το θέμα της αντιπαλότητας – που ο ίδιος καλά συντήρησε με τα λεγόμενά του- ας προχωρήσει επιτέλους στην αναδιάρθρωση του υγειονομικού χάρτη για να δούμε φως. Οι πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας φεύγουν σε μεγάλα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, της Λάρισας, των Ιωαννίνων για θεραπείες. Η μετακίνηση ασθενών σε άλλες πόλεις είναι ένα σύνηθες μοτίβο. Ας δούμε στην πράξη μια εντατική τουλάχιστον 10 κλινών σε ένα νοσοκομείο της περιοχής μας με εντατική παίδων , μια ογκολογική κλινική με πολύ περισσότερες δυνατότητες κάλυψης ασθενών ,οργανωμένη πνευμονολογική κλινική, αιμοδυναμικό στην καρδιολογική και βλέπουμε.

Ιωάννα Παπαδημητρίου