Γιώργος Αμανατίδης: Ως τα μέσα Αυγούστου η μεταβίβαση της ενεργειακής κοινότητας από τη ΔΕΗ στους κατοίκους

Τελευταίος σταθμός της περιοδείας του Υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη στο Δήμο Κοζάνης την Πέμπτη ήταν η Ακρινή. Ο υπουργός αναφέρθηκε στο αρχικό στοίχημα του πρωθυπουργού να μεταβληθεί η Ακρινή στο πρώτο πράσινο χωριό, να γίνει πόλος έλξης, ένα άλλος τόπος, πολύ διαφορετικός, όπως είπε δηλώνοντας ετοιμότητα. «Το μόνο που μένει για τη μεταβίβαση από τη ΔΕΗ είναι να δοθούν τα ονόματα και ξεκινά μεταβίβαση του πάρκου στην ενεργειακή κοινότητα και η έναρξη της χρηματοδότησης των κατοίκων. Η δέσμευση έχει γίνει πράξη. Όλα τα έργα υποδομής προχωρούν εντός χρονοδιαγράμματος».

Είναι έτοιμο το χρονοδιάγραμμα ενεργειών και υπάρχει το ΑΦΜ της ενεργειακής κοινότητας τόνισε ο περιφερειάρχης Γιώργος Αμανατίδης. «Έχουν σχεδιαστεί οι προδιαγραφές για τις μελέτες εφαρμογής για τα έργα υποδομής και έχουν οριστικοποιηθεί οι πηγές χρηματοδότησης για το Εξοικονομώ και τη μόνωση στα σπίτια, αλλά και της επένδυσης των 8 κιλοβάτ στις στέγες των σπιτιών». Μόλις δοθούν τα πρώτα 15 ονόματα από την κοινότητα θα μεταφερθεί η ενεργειακή κοινότητα από τη ΔΕΗ κάτι που αναμένεται ως τα μέσα Αυγούστου, πρόσθεσε. «Θα είναι το πρώτο πράσινο χωριό στη στεριά».

Με τη σειρά του ο πρόεδρος της Κοινότητας Ακρινής Γιώργος Αντωνιάδης ζήτησε οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης να τρέξουν γρήγορα, μιας και από μεριάς κοινότητας έγιναν όσα ειπώθηκαν.

Ιωάννα Παπαδημητρίου




Ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης στο Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης Παύλο

Άδωνις Γεωργιάδης: “Τριτοβάθμιο μπορεί να γίνει μόνο το Μποδοσάκειο- Το Νοσοκομείο της Κοζάνης για να γίνει τριτοβάθμιο πρέπει να γίνει τετραπλάσιο”

Ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης στο Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης Παύλο