Συνεχίστηκε η πολύκροτη δίκη για τον θάνατο της Χρυσούλας Βλάχου στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Κοζάνης με τις καταθέσεις του κατηγορούμενου για φόνο πρώην συζύγου της, της νέας γυναίκας του, της κόρης της θανούσας , αλλά και φίλων και συνεργατών του κατηγορούμενου.

Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι η γυναίκα του λιποθύμησε κι έπεσε, μιας και συχνά είχε ανάλογα λιποθυμικά επεισόδια. Μάλιστα ανέφερε ότι δεν πιστεύει ότι μπορεί να την σκότωσε κάποιος τρίτος. Όταν την είδε αιμόφυρτη στο πάτωμα η πρώτη του σκέψη ήταν να την μεταφέρει στο νοσοκομείο και όχι να καλέσει το ασθενοφόρο. Δεν τα κατάφερε και ζήτησε την βοήθεια του μικρού αδελφού της, αλλά και των γειτόνων χωρίς να βρει ανταπόκριση.

Δεν είναι σίγουρος για το πόση ώρα έμεινε στο σπίτι το κρίσιμο εκείνο διάστημα θεωρώντας ότι η ακρίβεια στις ώρες των γεγονότων μετά από τόσα χρόνια δεν έχουν τόση σημασία. Χαρακτήρισε ψεύτες τους συγγενείς της θανούσας , οι οποίοι μιλούν για βιαιότητα, ξυλοδαρμούς, τραγική κατάσταση στο σπιτικό τους, έλλειψη των αναγκαίων, φασαρίες, απόσταση του ζευγαριού από την υπόλοιπη οικογένεια. «Ποτέ δεν τσακωθήκαμε» είπε χαρακτηριστικά, «πληρώναμε και για άλλους» συνέχισε τονίζοντας ότι είχαν μεζονέτα και την ημέρα του θανάτου της Χρυσούλας Βλάχου θα της αγόραζε και αυτοκίνητο.

Για αντιφάσεις τον κατηγόρησε ο εισαγγελέας της έδρας ,αναφερόμενος και στα όσα ανέφεραν οι γονείς του, οι οποίοι δεν εμφανίζουν την ίδια εκδοχή με εκείνον, αλλά και θυμίζοντάς του τα όσα δήλωσε στον ανακριτή . Οι υπόλοιποι μάρτυρες μετέφεραν την εικόνα ενός ήρεμου και ευγενικού ανθρώπου. Η δίκη θα συνεχιστεί.

Ιωάννα Παπαδημητρίου

Υπόθεση Χρυσούλας Βλάχου: Υποψίες των γονιών του κατηγορούμενου για εμπλοκή τρίτου προσώπου στο θάνατο-Για έγκλημα μιλούν οι συγγενείς της Χρυσούλας-Οι καταθέσεις

Υπόθεση Χρυσούλας Βλάχου: Έγκλημα ή ατύχημα; – Τι κατέθεσαν οι μάρτυρες

 

Υπόθεση Χρυσούλας Βλάχου στην Κοζάνη: Τι κατέθεσαν τα αδέλφια της άτυχης γυναίκας