Συνεχίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Κοζάνης, η εκδίκαση της έφεσης για την υπόθεση της Χρυσούλας Βλάχου. Την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου είχαν καταθέσει τα αδέλφια της άτυχης γυναίκας ενοχοποιώντας τον κατηγορούμενο σύζυγό της για όσα συνέβησαν. Την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου, κατέθεσαν ο τέως Διευθυντής Εγκληματολογικού κ. Ζίγκας, ο Ιατροδικαστής κ. Φούντος, καθώς και ο Τεχνικός Σύμβουλος – Ιατροδικαστής – Καθηγητής Πανεπιστημίου, κ. Τσούγκας.

Κατά την κατάθεσή του, ο κ. Ζίγκας δήλωσε ότι θεωρεί πιθανό το σενάριο της δολοφονίας, καθώς του φαίνεται δύσκολο η μεγάλη ποσότητα, αλλά και η διασπορά του αίματος σε τόσο μεγάλη έκταση στο σημείο όπου βρέθηκε η άτυχη Χρυσούλα, να υπήρξαν το αποτέλεσμα ενός ατυχήματος στις σκάλες. Επίσης, ο ίδιος δήλωσε προβληματισμένος από το γεγονός ότι το παπούτσι της γυναίκας βρέθηκε στα πιο πάνω σκαλιά με δεμένα τα κορδόνια.

Στη συνέχεια, στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε ο κ. Φούντος, ο ιατροδικαστής ο οποίος είχε εξετάσει τη σορό της Χρυσούλας και που στο πόρισμά του για την αιτία θανάτου είχε αναφέρει ότι αυτός οφείλεται σε ατύχημα και συγκεκριμένα σε πτώση εξ ύψους. Ο ίδιος, μιλώντας για τις πληροφορίες που έλαβε πριν εξετάσει τη σορό, έκανε λόγο για “θολή πληροφόρηση”, καθώς είχε ενημερωθεί πως πρόκειται για πτώση εξ ύψους και όχι για πτώση εξ ιδίου ύψους, όπως και συνέβη. Όπως δήλωσε, η αρχική του εκτίμηση δεν τον εκφράζει πλέον, καθώς έχοντας δει τις φωτογραφίες από το σημείο όπου κατέληξε η γυναίκα και λαμβάνοντας υπόψη τα χτυπήματα που είχε στο κεφάλι θεωρεί απίθανο το σενάριο του ατυχήματος.

Τέλος κατέθεσε ο κ. Τσούγκας, ο οποίος παρουσίασε στην έδρα τη βιβλιογραφία με την οποία υποστήριξε το σενάριο του ατυχήματος, κάνοντας, μάλιστα, μία μικρή αναπαράσταση για το πώς πιθανολογεί ο ίδιος ότι αυτό συνέβη. Σε εκείνο το σημείο, η υπεράσπιση ξανά ζήτησε την εκταφή της γυναίκας, ώστε να υποστηριχθεί ή αν δεν ισχύει να απορριφθεί το σενάριο του ατυχήματος.

Η δίκη συνεχίστηκε για τρίτη μέρα την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου, με τις καταθέσεις του κ. Αναστάσιου Θεοδωρίδη, τεχνικού συμβούλου της οικογένειας και ιαρτοδικαστή του κ. Ντούκου, ιατροδικαστή και δύο διασωστών του ΕΚΑΒ, οι οποίοι και παρέλαβαν την σορό.

Ο κ. Θεοδωρίδης κατέθεσε ξεκάθαρα ότι ο θάνατος προήλθε από χτύπημα στο μάτι και συγκεκριμένα από τρία χτυπήματα στην ίδια περίπου περιοχή με το θύμα να προσπαθεί να φέρει αντίσταση. Ο κ. Ντούκου μίλησε για θολές φωτογραφίες, οι οποίες δεν διευκολύνουν το έργο του. Πάραυτα τόνισε ότι τα σημάδια μπροστά προέρχονται από χτύπημα. Οι δύο διασώστες του ΕΚΑΒ ανάφεραν ότι ο θάνατος προήλθε πριν περίπου μία ώρα από την ώρα που παρέλαβαν την σορό. Μάλιστα ειπώθηκε ότι τέτοιο εύρος αιμάτων δεν συναντιέται σε άλλα ατυχήματα. Η δίκη θα συνεχιστεί τον Απρίλιο.

Ειρήνη Σαρακατσάνου-Ιωάννα Παπαδημητρίου

Υπόθεση Χρυσούλας Βλάχου στην Κοζάνη: Τι κατέθεσαν τα αδέλφια της άτυχης γυναίκας