Μια ακόμη δίκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Κοζάνης τη Δευτέρα 1 Απριλίου για την έφεση που ασκήθηκε στην υπόθεση Χρυσούλας Βλάχου με τον κατηγορούμενο σύζυγο της να έχει καταδικαστεί πρωτόδικα ως δολοφόνος της γυναίκας του.
Στη δίκη της Δευτέρας κατέθεσαν δύο ξαδέρφες της άτυχης Χρυσούλας, η κουνιάδα της, συνάδελφος του κατηγορούμενου, αστυνόμος της ασφάλειας Κοζάνης, οι γονείς του κατηγορούμενου , ένας γείτονας χωρίς να λείπουν οι στιγμές που απαιτήθηκε η επέμβαση της αστυνομίας για να διατηρηθεί η τάξη μέσα στη δικαστική αίθουσα.

Τόσο η κουνιάδα της θανούσας, όσο και οι ξαδέρφες της μίλησαν ξεκάθαρα για το προφίλ του κατηγορούμενου ως ένα άτομο γεμάτο μίσος και θυμό, το οποίο είχε βιαιοπραγήσει εναντίον της γυναίκας του. Η αδικοχαμένη φοβόταν το σύζυγό της σύμφωνα με τα όσα είπαν , το σπίτι της δεν είχε τα αναγκαία και η ίδια έδειχνε ψυχικά κακοποιημένη. Ιδιαίτερος λόγος έγινε και για την πεθερά της , η οποία είχε επιβάλει τους δικούς της κανόνες στο κορίτσι της θανούσας, όσο και για την παράλληλη σχέση του κατηγορούμενου συζύγου της με άλλη γυναίκα , την οποία και παντρεύτηκε ένα χρόνο μετά τον θάνατο της Χρυσούλας.

Η μητέρα του κατηγορούμενου μίλησε για μια ωραία οικογένεια που είχε ο γιος της χωρίς να γνωρίζει για τυχόν προβλήματα του ζευγαριού. Μάλιστα είπε ότι η συγχωρεμένη πιθανόν να άνοιξε την πόρτα σε κάποιον και από τον πανικό και την αγωνία ο γιος της δεν πήρε το ΕΚΑΒ , αλλά τον αδελφό της θανούσης, όταν βρέθηκε αιμόφυρτη.

Ο πατέρας του κατηγορούμενου εξέφρασε τις υποψίες του ότι ο αδερφός της αδικοχαμένης, ο οποίος και διέμενε με το ζευγάρι, την έσπρωξε και έπεσε. Όταν σταμάτησε η κότα τα χρυσά αυγά διαταράχτηκαν και οι σχέσεις με τα αδέλφια , τόνισε αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο κατηγορούμενος γιος του πρόσφερε σε όλους μέχρι ενός σημείου.

Η μαγείρισσα του καταστήματος, όπου δούλευε η θανούσα και ο αδερφός της επιβεβαίωσε αργότερα ότι ο αδερφός της θανούσας εργαζόταν μαζί της το κρίσιμο εκείνο διάστημα. Επίσης ανάφερε ότι η συμπεριφορά της Χρυσούλας, συναδέλφου της άλλαζε όταν βρισκόταν με τον άντρα της.

Γείτονας του κατηγορούμενου, αστυνομικός στο επάγγελμα κατέθεσε ότι ποτέ δεν διαπίστωσε στιγμές φασαρίας στην οικεία του κατηγορούμενου, η οποία γειτνιάζει με τη δική του. Μάλιστα ανάφερε ότι έβλεπε συχνά το παιδί του, όταν οι οικείοι της Χρυσούλας τόνιζαν ότι το κορίτσι βρισκόταν συνεχώς με τη γιαγιά του κι ότι συχνά delivery πηγαινοέρχονταν στο σπίτι.

Συνάδερφος του κατηγορούμενου υποστήριξε ότι το βράδυ της ίδιας μέρας του θλιβερού συμβάντος μετέβη στο νοσοκομείο για να δώσει τα χρήματα που όφειλε στον κατηγορούμενο χωρίς να θυμάται ακριβώς την ώρα, την οποία έχει διαλευκάνει η άρση τηλεφωνικού απορρήτου. Αστυνόμος από την ασφάλεια κατέθεσε ότι ο θάνατος δεν είναι από πτώση, κάποιος έβαλε το χέρι του είπε χωρίς να μιλά ξεκάθαρα για έγκλημα.
Η δίκη θα συνεχιστεί.
Ιωάννα Παπαδημητρίου

Υπόθεση Χρυσούλας Βλάχου: Έγκλημα ή ατύχημα; – Τι κατέθεσαν οι μάρτυρες