Πόσο επιτρεπτή είναι αυτή η μετακίνηση;

Ο Κλεάνθης Μιχελάκης, αδελφός του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου -Δυτικής Μακεδονίας Βασίλη Μιχελάκη συμπεριλήφθηκε στη λίστα με το προσωπικό των Δασικών Υπηρεσιών της Αποκεντρωμένης που θα μεταφερθεί στο Υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος. Συγκεκριμένα φαίνεται να υπηρετούσε την 1η Αυγούστου 2021 στη Διεύθυνση Δασών Κοζάνης, στο Τμήμα Προγραμματισμού και Μελετών , με εργασιακή σχέση ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου στον κλάδο Εργοδηγών ΤΕ χωρίς πτυχίο έχοντας προσωρινή θέση . Η μεταφορά προσωπικού των Δασικών Υπηρεσιών της Α. Δ. Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας στο ΥΠΕΝ , δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ στις 13 Σεπτεμβρίου 2021.

«Οι Δασικές Υπηρεσίες των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων μεταφέρονται στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας σύμφωνα με το παρόν με το προσωπικό, την οργάνωση, τον εξοπλισμό, τις υποδομές και τα οχήματα που είχαν την 1η Αυγούστου 2021. Μεταγενέστερες μεταβολές πάσης φύσεως δεν λαμβάνονται υπόψη». Αυτά αναφέρονται στην πράξη νομοθετικού περιεχομένου της 13ης Αυγούστου (ΦΕΚ 143/Α/2021) που περιλαμβάνει εκτός των άλλων και την υπαγωγή των Δασικών Υπηρεσιών στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Στις 20 Απριλίου 2022, Μεγάλη Τετάρτη με απόφαση του Συντονιστή που υπογράφεται από πρόσωπο αντ’ αυτού μετακινείται ο αδελφός του Κλεάνθης Μιχελάκης από το ΤΑΣ Κοζάνης (Αυτοτελές Τμήμα τομέα Σεισμοπλήκτων Κοζάνης) στο Πρότυπο Κτηνοτροφικό Κέντρο Κτηνοτροφίας και Εκπαίδευσης Βλάστης. Είχαμε αναφέρει ότι ο Κλεάνθης Μιχελάκης έχει πολλούς ρόλους σε διάφορες υπηρεσίες και φαίνεται ως υπάλληλος του Γραφείου Συνοριακών Σταθμών ∆υτικής Μακεδονίας, του Τ.Α.Σ. Κοζάνης και της Δ/νσης Δασών Κοζάνης. Την 1η Αυγούστου 2021 πάντως ήταν δασικός υπάλληλος όπως φαίνεται και από τη απόφαση του Συντονιστή που δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια , οπότε και δεν μπορεί να γίνει καμία μεταβολή σε αυτή την θέση. Έχει ενδιαφέρον μάλιστα ότι στις 19 Απριλίου 2022, Μεγάλη Τρίτη ανακαλούνται οι προηγούμενες αποφάσεις μετακίνησής του σε άλλες υπηρεσίες προφανώς και στη Διεύθυνση Δασών Κοζάνης .

Τελικά είναι επιτρεπτή ή όχι η μεταφορά υπαλλήλων από τις δασικές υπηρεσίες; Ή αν γίνονται μέσω άλλης οδού, βλέπε ΤΑΣ χαρακτηρίζονται ορθές; Μπορεί δηλαδή οποιοσδήποτε υπάλληλος που υπηρετούσε την 1η Αυγούστου 2021 σε δασική υπηρεσία να μετακινηθεί αν έχει εργαστεί και σε άλλη υπηρεσία με την μέθοδο Μιχελάκη;

Ιωάννα Παπαδημητρίου

Το ΦΕΚ ακυρώνει την μεταφορά των οχημάτων της ΑΔΗΔΜ από τις δασικές υπηρεσίες Κοζάνης, Καστοριάς και Φλώρινας – Κάποιοι βιάστηκαν

Ο Βασίλης Μιχελάκης, ο συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και ο πολυμήχανος αδελφός του Κλεάνθης