Στις 13 Αυγούστου 2018 ο συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου -Δυτικής Μακεδονίας υπέγραψε την απόφαση αυτοδίκαιης βαθµολογικής ένταξης του υπαλλήλου Κλεάνθη Μιχελάκη του Πολυκάρπου, του κλάδου ∆Ε Τεχνικών (Οδηγών), σε προσωρινό κλάδο ΤΕ Εργοδηγών χωρίς πτυχίο ή δίπλωµα ΤΕΙ. Ο Κλεάνθης Μιχελάκης του Πολυκάρπου είναι αδελφός του Βασίλη. Και πατέρας της Ευθυμίας Μιχελάκη, ανιψιάς του συντονιστή, διαχειρίστριας της «CHRISTOPHER» με αντικείμενο δραστηριοτήτων την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά συστήματα και έδρα την Κοζάνη. Μιας δηλαδή από τις τέσσερις εταιρείες, δίπλα στις τρεις των παιδιών του συντονιστή με τον ίδιο να υπογράφει επεμβάσεις σε δημόσιες δασικές εκτάσεις για την εγκατάσταση των επενδύσεών τους.

Ως υπάλληλος του Γραφείου Συνοριακών Σταθµών ∆υτικής Μακεδονίας

Ο Κλεάνθης Μιχελάκης έχει πολλούς ρόλους  σε διάφορες υπηρεσίες (Γραφείο Συνοριακών Σταθµών Νοµού Κοζάνης, Δ/νση Δασών Κοζάνης, Ταμείο Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων (Τ.Α.Σ. Κοζάνης). Να αναφέρουμε μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα. Στις 10 Ιουλίου 2020 ο συντονιστής  εγκρίνει  τη δέσμευση πίστωσης ύψους τριακοσίων εξήντα ευρώ (360€) για ημερήσια αποζηµίωση, των υπαλλήλων του Γραφείου Συνοριακών Σταθµών ∆υτικής Μακεδονίας, Α. ∆., Γ. Α. και Μιχελάκη Κλεάνθη για µετάβασή τους από 13-07-2020 έως 15-07-2020 στους Μεθοριακούς Σταθµούς Κακαβιάς και Μέρτζανης, για παραλαβή υλικών και συντονισµό εργασιών, ως µέλη επιτροπής. Η μετακίνηση στους Μεθοριακούς Σταθµούς είναι πολύ τακτική, δυο φορές το μήνα με την ανάλογη ημερήσια αποζημίωση που για το έτος μόνο  2020 αγγίζει τις 15.000 ευρώ. Ο  Κλεάνθης Μιχελάκης παραμένει μόνιμος στις μετακινήσεις ως υπάλληλος του Γραφείου Συνοριακών Σταθµών ∆υτικής Μακεδονίας.

Ως υπάλληλος του Τ.Α.Σ. Κοζάνης

Στις 17 Σεπτεμβρίου 2018 ο συντονιστής ενέκρινε τη δέσµευση πίστωσης ύψους εξακοσίων  ευρώ (600,00 €) για προγραµµατισµένη µετακίνηση υπαλλήλων του Τ.Α.Σ. Κοζάνης και ειδικότερα για ηµερήσια αποζηµίωση των Α. Τ., Γ. Τρ., Σ. Δ., Ι. Μ. και Κλεάνθη  Μιχελάκη για µετάβασή τους από 18/09/2018 έως και 20/09/2018 σε σεισµόπληκτα και πληµµυρόπληκτα κτίσµατα. Ο Κλεάνθης Μιχελάκης ως υπάλληλος του Τ.Α.Σ. Κοζάνης έχει  ενταχθεί στο δεκαμελές Κλιµάκιο Άµεσης Επέµβασης ως ∆Ε Οδηγός από τις 31 Οκτωβρίου 2016.

Ως υπάλληλος της Δ/νσης Δασών Κοζάνης

Συμμετέχει επίσης σε διάφορα ευρωπαϊκά προγράμματα με αποφάσεις του αδελφού του ως ΤΕ Εργοδηγών Χ.Π. ως υπάλληλος της υπηρεσίας της Δ/νσης Δασών Κοζάνης. Στις 8 Ιανουαρίου2021 ο κ. Βασίλης Μιχελάκης ενέταξε τον αδελφό του στη συγκρότηση Ομάδας  Έργου για τη συμβασιοποίηση και την υλοποίηση των Δράσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου & Δυτικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου “LIFE AMYBEAR”. Επίσης στις 15 Ιανουαρίου 2021 με απόφαση συντονιστή   εντάχθηκε στην  Ομάδα Έργου για το Πρόγραμμα «Ολοκληρωμένες δράσεις για τη διατήρηση και διαχείριση των περιοχών του δικτύου Natura 2000, των ειδών, των οικοτόπων και των οικοσυστημάτων στην Ελλάδα». Στις 21 Νοεμβρίου 2019 τοποθετήθηκε επίσης στην  ομάδα «Αντιμετώπιση της απειλής των ξένων ειδών στη Βόρεια Ελλάδα, χρησιμοποιώντας συστήματα έγκαιρης προειδοποίησης και πληροφόρησης για τα θηλαστικά».

Μάλιστα οδηγεί και υπηρεσιακά οχήματα. Στις 28 Σεπτέμβριου του 2018 ο συντονιστής, ο αδερφός του  ενέκρινε την κατ’ εξαίρεση οδήγηση των υπηρεσιακών αυτοκινήτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας, από τον υπάλληλο Μιχελάκη Κλεάνθη του κλάδου Τ.Ε. Εργοδηγών, που δεν κατέχει νομοθετημένη θέση οδηγού. Ανάλογη απόφαση συντονιστή για τον αδελφό του υπάρχει και στις 6 Οκτωβρίου 2020.

Ιωάννα Παπαδημητρίου

«Μάνα Νερού» για τις τρεις κόρες του Βασίλη Μιχελάκη – Ο πατέρας παραχωρεί εκτάσεις για τα φωτοβολταϊκά τους

Δεκάδες εταιρείες στήνουν φωτοβολταϊκά στην περιοχή Μάνα Νερού της Μεσσιανής – Πώς γίνονται οι εκτάσεις δασικές για να τοποθετηθούν οι σταθμοί