Ο Δήμος Εορδαίας, έχοντας ως στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και επισκεπτών της Πτολεμαΐδας, εκπονεί το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ), με στόχο την περιβαλλοντική, λειτουργική, αισθητική αναβάθμιση και βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Για τον λόγο αυτόν την Δευτέρα 12 Ιουλίου 2021 διεξήχθη διαδικτυακά με επιτυχία η 2η Θεματική Διαβούλευση για το ΣΒΑΚ του Δήμου Εορδαίας, στην οποία συμμετείχαν φορείς της πόλης που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα, με το σύστημα των αστικών μετακινήσεων.

Οι φορείς που συμμετείχαν στην 2η Διαβούλευση ήταν : Η Κοινότητα Πτολεμαΐδας, το τμήμα Τροχαίας Πτολεμαΐδας, η Διεύθυνση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ο Εμπορικός Σύλλογος, η Ένωση ΡΑΔΙΟΤΑΧΙ Πτολεμαίος, τα αστικά ΚΤΕΛ Πτολεμαΐδας και η Δημοτική Αστυνομία.

Συντονιστής της διαβούλευσης ήταν ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Πολεοδομίας και Προγραμματισμού Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Νικόλαος Φουρκιώτης, ο οποίος είναι και επιφορτισμένος με τον συντονισμό της Ομάδας Διοίκησης Έργου του ΣΒΑΚ και η Αν. Προϊσταμένη του Αυτοτελούς Τμήματος Προγραμματισμού, Οργάνωσης και Πληροφορικής Κατερίνα Ιτσκου.