Αξιοπρεπέστατος ο χώρος του ειδικού σχολείου στον Τετράλοφο, το οποίο μετεγκαταστάθηκε λόγω των απαραίτητων εργασιών στη σχολική μονάδα του Αγίου Αθανασίου. Το προσωπικό είναι επαρκέστατο, υπάρχει αυτόνομη κουζίνα, ολοκληρώθηκαν οι περισσότερες εργασίες, υπάρχουν μάλιστα ντουζιέρες στους χώρους υγιεινής, άκρως απαραίτητες για την φιλοξενία των παιδιών.

Δεν μπορεί να συγκριθεί ο υπάρχον χώρος με τον προηγούμενο, όταν μάλιστα συστεγάζονταν με το ΚΔΑΠ ΑμΕΑ της Κοινωφελούς Επιχείρησης του δήμου Κοζάνης και το ΚΕΚ ΑμΕΑ της Κοζάνης. Αυτή τη στιγμή στο ειδικό σχολείο υπάρχουν 16 παιδιά, από τα 18 που έκαναν εγγραφή και προτίμησαν σχολείο των Γρεβενών λόγω των αποστάσεων. Παραμένει μείζον θέμα η απόσταση των 22 χλμ από Κοζάνη και 55χλμ από το Βόιο με τα περισσότερα παιδιά να μετακινούνται καθημερινά από την Κοζάνη.

Το κτίριο είναι διώροφο, υπάρχει όμως ασανσέρ για τα παιδιά με την σκάλα να έχει αποκλειστεί για αποφυγή ατυχημάτων. «Τα προηγούμενα χρόνια λειτουργούσε η συνεκπαίδευση σε εντατικούς ρυθμούς με το 13ο δημοτικό της Κοζάνης. Τώρα δεν υπάρχει αυτή δυνατότητα» ,δήλωσε ο διευθυντής του σχολείου στο prlogos με την απομόνωση του σχολείου να μην συμβάλλει στην επικοινωνία των μαθητών. «Το ιδανικό για ένα ειδικό σχολείο είναι η συστέγασή του με μια άλλη σχολική μονάδα» συνέχισε.

Να ευχηθούμε λοιπόν να είναι πρόσκαιρη η μεταφορά του ειδικού σχολείου στον Τετράλοφο με τιε εργασίες στο σχολείο του Αγίου Αθανασίου να προχωρούν .Ήδη στο εξωτερικό μέρος έγινε η στεγανοποίηση και αναμένονται και οι επόμενες στο εσωτερικό του για να μην βρουν τα παιδιά κάτι λιγότερο από αυτό που είναι σήμερα…
Ιωάννα Παπαδημητρίου

 


Διαβάστε εδώ την ενημέρωση του Δήμου  Κοζάνης για τον προσωρινό χώρο φιλοξενίας του Ειδικού Δημοτικό Σχολείο Κοζάνης στον Τετράλοφο

Απόλυτα ικανοποιημένος δήλωσε ο Δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης από τις συνθήκες που επικρατούν και στις οποίες γίνεται η εκπαιδευτική διαδικασία στο προσωρινό χώρο φιλοξενίας του Ειδικού Δημοτικό Σχολείο Κοζάνης στον Τετράλοφο.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι γιατί οι άνθρωποι του Σχολείου και οι γονείς είναι ικανοποιημένοι από τις υποδομές, τους χώρους και τις κατάλληλες συνθήκες ώστε η εκπαιδευτική διαδικασία να γίνεται όπως πρέπει. Γνωρίζουμε πως αρχικά υπήρχαν προβληματισμοί αλλά σήμερα αισθανόμαστε δικαιωμένοι για την επιλογή μας να στεγαστεί στον Τετράλοφο, προσωρινά, το Ειδικό Δημοτικό.

Ταυτόχρονα προχωρούν και οι εργασίες στο κτίριο της οδού Αιανής στην Κοζάνη, ώστε να διαμορφωθούν και εκεί οι συνθήκες ώστε την επόμενη χρονιά το σχολείο να λειτουργήσει μέσα στην πόλη. Εξετάζουμε ήδη και είναι στο σχεδιασμό μας η οριστική λύση του θέματος με την κατασκευή ενός νέου κτιρίου, που θα στεγάσει μόνιμα το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και θα παρέχει στα παιδιά αυτό που πραγματικά τους αξίζει» δήλωσε ο Δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης.

Το ειδικό σχολείο Κοζάνης στον Τετράλοφο χωρίς τις απαραίτητες εργασίες

Διασφαλισμένο οικόπεδο για το νέο ειδικό σχολείο Κοζάνης!!! –Ο δήμος Κοζάνης σκέφτεται τώρα τη νέα χρηματοδοτική περίοδο

Χωρίς κτίρια για φιλοξενία δομών ΑμΕΑ η Κοζάνη-Το ειδικό σχολείο στον Τετράλοφο, το ΚΔΑΠ σε ενοίκιο και το ειδικό εργαστήρι στον Άη Θανάση…