Μετά από ενέργειες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης, οικόπεδο στην περιοχή της Παναγιάς της Φανερωμένης εξασφαλίστηκε για τη στέγαση του νέου ειδικού σχολείου Κοζάνης. Το υπουργείο Παιδείας ενέκρινε το κτιριολογικό και μένει τώρα να ενταχθεί σε κάποιοι πρόγραμμα από το δήμο .

Από πλευράς του δήμου Κοζάνης σκέφτονται τώρα να το εντάξουν στην επόμενη χρηματοδοτική περίοδο, γεγονός που θα καθυστερήσει ιδιαίτερα την κατασκευή του. Η μετεγκατάσταση του ειδικού σχολείου από την οδό Αιανής στον Τετράλοφο είναι προσωρινή και προτάθηκε ως λύση ανάγκης με το δεδομένο ότι δεν υπάρχει τηλεθέρμανση στον Ελλήσποντο και τα έξοδα θα είναι σαφώς αυξημένα .Από κει και πέρα όμως υπάρχει και διασφαλισμένος χώρος, για τον οποίοι δεν έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες έστω για τη λειτουργία του μακροπρόθεσμα μετά από 4-5 χρόνια.

Είναι γεγονός ότι αν φύγει και το ΚΔΑΠ ΑμΕΑ της Κοινωφελούς Επιχείρησης θα αποσυμφορηθεί το ειδικό σχολείο και πιθανόν να μην χρειάζεται νέο κτίριο. Το να υπάρχει όμως χώρος και να μην σπεύδεις να το εντάξεις σε ένα χρηματοδοτικό πρόγραμμα αποδεικνύει έλλειψη ενδιαφέροντος για ένα θέμα που χρονίζει.
Ιωάννα Παπαδημητρίου

Χωρίς κτίρια για φιλοξενία δομών ΑμΕΑ η Κοζάνη-Το ειδικό σχολείο στον Τετράλοφο, το ΚΔΑΠ σε ενοίκιο και το ειδικό εργαστήρι στον Άη Θανάση…