Με επιστολή της η Αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης Κατερίνα Δαδαμόγια θέτει το Δ.Σ. του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης προ των ευθυνών του ξεκαθαρίζοντας ότι υπάρχουν κωλύματα για την έγκριση των όρων και την υπογραφή της προγραμματικής και την εκταμίευση του ποσού.Διότι η τετραμερής προγραμματική σύμβαση αναφέρει στο άρθρο 9 ότι στις υποχρεώσεις του ΔΗΠΕΘΕ είναι να διαθέτει καλλιτεχνικό διευθυντή, που δεν έχει και μάλιστα στο άρθρο 10 ορίζει την διαδικασία επιλογής του καλλιτεχνικού διευθυντή με τη σύμφωνη γνώμη του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού αρμόδιου για θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού και με προαπαιτούμενο την πενταετή επαγγελματική εμπειρία στην οργάνωση και διεύθυνση θεατρικών παραγωγών.

Τώρα το ΔΗΠΕΘΕ επέλεξε μια διαφορετική διαδικασία από αυτήν του άρθρου 10 για την επιλογή του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή χωρίς η τελική επιλογή του να απαιτεί σύμφωνη γνώμη του υφυπουργού πολιτισμού (όπως ορίζει το άρθρο 10 της προγραμματικής) , παρά μόνο κοινοποιείται σε αυτόν η απόφαση και χωρίς προϋπόθεση την πενταετή επαγγελματική εμπειρία στην οργάνωση και διεύθυνση θεατρικών παραγωγών (όπως ορίζει επίσης το άρθρο 10 της προγραμματικής).Μάλιστα τονίζει ότι αν το υπουργείο πολιτισμού συμφωνεί με την τροποποίηση του σχεδίου της προγραμματικής σύμβασης, θα πρέπει να αποστείλει ένα νέο σχέδιο και να εξεταστεί .

Επίσης αναζητείται η απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου με την οποία μπορεί η Περιφέρεια να συμμετέχει στο ΔΣ του ΔΗΠΕΘΕ , ένα έγγραφο που καλείται ο πρόεδρος Νίκος Κέφαλος να αποστείλει.

Το prlogos είχε αναφέρει τις αλχημείες του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης προκειμένου να επιτευχθεί η τοποθέτηση του δικού μας ανθρώπου παρά τις όποιες αντιδράσεις και την ξεκάθαρη στάση του ΥΠ.ΠΟ.Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας φαίνεται να μην πέφτει στην φάκα με την τετραμερή σύμβαση να απειλείται πλέον συθέμελα.

Το Δ.Σ. του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ .Κοζάνης όμως που πλέον δεν θέλει τη σύμφωνη γνώμη του Υφυπουργού Πολιτισμού Νικόλα Γιατρομανωλάκη για το νέο του Καλλιτεχνικό Διευθυντή , αφού γνωρίζει εκ των προτέρων την θέση του ζητά από τον ίδιο επιχορήγηση, πέρα της τακτικής που η υλοποίηση της έχει διαρραγεί για τη στήριξη καλλιτεχνικής παραγωγής έργων χορού. Και προχωρά σε δύο μεγάλε παραγωγές 55.000 ευρώ η καθεμία .Λεφτά υπάρχουν…

Ιωάννα Παπαδημητρίου

Η επαγγελματική εμπειρία του νέου καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης και η τετραμερής σύμβαση που απειλείται

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης ζητά επιπλέον χρήματα από το Υπουργείο Πολιτισμού για χορευτικές παραγωγές

Δύο μεγάλες παραγωγές των 55.000 ευρώ ενέκρινε το Δ.Σ. του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης