Το Δ.Σ. του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ .Κοζάνης ενέκρινε την αποστολή αιτήματος στο ΥΠ.ΠΟ.Α. για επιχορήγηση, πέρα της τακτικής (τετραμερούς προγραμματικής σύμβασης (ΥΠ.ΠΟ.Α. – Π.Δ.Μ. – Δήμος Κοζάνης – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης),για τη στήριξη καλλιτεχνικής παραγωγής έργων χορού.

Ακολουθεί η επιστολή:

«ΥΠΠΟΑ
Γραφείο Σύγχρονου Πολιτισμού
Γραφείο Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού
Αξιότιμε κύριε Γιατρομανωλάκη
Αξιότιμη κυρία Δουνδουλάκη

Αναγνωρίζοντας την άμεση ανάγκη στήριξης της καλλιτεχνικής παραγωγής του σύγχρονου χορού, των εργαζομένων του αλλά και της πρόσβασης στην τέχνη του σύγχρονου χορού για τους πολίτες εκτός Αττικής, δηλώνω ενδιαφέρον και αποτελώ μέρος της από κοινού πρότασης των ΔΗΠΕΘΕ με το Σ.Ε.ΧΩ.ΧΟ. για έγκριση συγκεκριμένου ποσού από το ΥΠΠΟΑ, πέραν της τακτικής χρηματοδότησης, υπό την αίρεση υλοποίησης ενός ελάχιστου αριθμού παραγωγών χορού στον φορέα μας ή/και στήριξης της καλλιτεχνικής παραγωγής έργων χορού.

Πιστεύουμε πως μια τέτοια ενέργεια θα στηρίξει εμπράκτως τη δημιουργία ίσων ευκαιριών και την ίση μεταχείριση του χορού ανάμεσα στις υπόλοιπες τέχνες, θα προάγει την ώσμωση των παραστατικών τεχνών και θα συμβάλει καθοριστικά στη ανάπτυξη κοινού στην περιφέρεια. Είμαστε βέβαιες και βέβαιοι πως θα στηρίξετε άμεσα την πρόταση αυτή και είμαστε διαθέσιμοι για να συζητήσουμε το σχεδιασμό και την υλοποίηση μιας τέτοιας ενέργειας με την πεποίθηση πως θα σταθεί αμοιβαία επωφελής για όλες τις μεριές».