Για την προγραμματική που πρόκειται να γίνει με την ΑΝΚΟ και σχετικά με τις μελέτες για το αρδευτικό δίκτυο της Άνω και Κάτω Κώμης μίλησε η Αντιδήμαρχος Κοζάνης, κα. Χρυσούλα Αθανασιάδου, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τρίτη, 13 Μαρτίου.

Πιο συγκεκριμένα, η κα. Αθανασιάδου επιβεβαίωσε ότι οι μελέτες για το αρδευτικό της περιοχής θα προχωρήσουν και επισήμανε την ανάγκη ύπαρξης μίας καινούριας υποδομής, καθώς η συγκεκριμένη υπάρχει από τη δεκαετία του 70′ και εξυπηρετεί κατοίκους οι οποίοι είναι επαγγελματίες αγρότες και ζουν από αυτό. “Περνάμε σε μία διαδικασία εκσυγχρονισμού του υφιστάμενου αρδευτικού όπως, επίσης, θα γίνει και μία προμελέτη για την επέκταση αυτού διότι θεωρούμε ότι πρέπει να προνοήσουμε και για τους μελλοντικούς αγρότες,καθώς, θέλουμε να πιστεύουμε, ότι θα ασχοληθούν και τα νέα παιδιά με τον αγροτικό τομέα”, δήλωσε η Αντιδήμαρχος.

Σχετικά με τις επαφές της δημοτικής αρχής με τοπικές κοινότητες της ευρύτερης περιοχής της Λίμνης Πολυφύτου με σκοπό την πραγματοποίηση παρόμοιων έργων και την ενίσχυση των αγροτών η κα. Αθανασιάδου δήλωσε “Προσπαθούμε να κάνουμε ότι μπορούμε. Όπως ξέρετε οι πόροι είναι περιορισμένοι οπότε, αναγκαστικά, μπαίνει μία προτεραιότητα”, ενώ σχετικά με το αρδευτικό της βόρειας ζώνης η ίδια ανέφερε “δεν είναι στη δικιά μας ευχέρεια να φτιάξουμε ένα τόσο μεγάλο έργο. Έχουμε πιέσει, γιατί το θεωρούμε πολύ σημαντικό να γίνει κεντρικά από το Υπουργείο, από εκεί και μετά, όμως, σαν Δήμος με ό,τι πόρους διαθέτουμε θα κάνουμε τις απαραίτητες εργασίες και κάποιες άλλες επεμβάσεις πιο μικρού τύπου σε άλλα αρδευτικά στη γύρω περιοχή”.

Ε.Σ.