ΕΛΗΞΑΝ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΑΓΕΙΡΩΝ – Ο ΔΗΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ

Χωρίς μεσημεριανά γεύματα για τα νήπια του Δήμου Κοζάνης έχουν μείνει οι παιδικοί σταθμοί της περιοχής. Οι συμβάσεις των μαγείρων έληξαν και οι θέσεις δεν έχουν καλυφθεί εκ νέου, με αποτέλεσμα εδώ και δέκα ημέρες να μην δίνεται μεσημεριανό γεύμα στα παιδιά, παρά μόνο το πρωινό.

Όπως ξεκαθάρισε, μιλώντας στον “Π.Λ.” για το θέμα ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Κοζάνης Γιώργος Σιαμπανόπουλος, το θέμα δημιουργήθηκε όταν έληξαν οι συμβάσεις των μαγείρων και στις αιτήσεις που έγιναν για την κάλυψη των θέσεων, μέσω του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας, οι 7 από τους 8 αιτούντες απορρίφτηκαν επειδή δεν είχαν την πιστοποίηση για τεχνικό μαγειρικής τέχνης.

Από τις 9 Μαρτίου και μετά στα νήπια δίνεται μόνο πρωινό, ενώ για το μεσημεριανό δεν υπάρχει η δυνατότητα κάλυψης, παραδέχεται ο ίδιος, λέγοντας ότι γίνονται όλες οι προσπάθειες για να βρεθεί λύση. Ήδη θα “τρέξει” διαδικασία διμήνων, και σε επαφές που έγιναν με τον ΟΑΕΔ θα γίνουν άλλες 7 αιτήσεις με υποψήφιους που θα καλύπτουν τις προδιαγραφές, έχοντας την πιστοποίηση. Με τον ένα υποψήφιο του οποίου η αίτηση δεν απορρίφθηκε, ο δήμος θα καλύψει άμεσα τις ανάγκες για τα 75 νήπια εντός της πόλης της Κοζάνης, σημειώνει ο κ. Σιαμπανόπουλος, ενώ εκκρεμούν οι περιφερειακοί σταθμοί (που έχουν από 10-12 παιδιά έκαστος).

Ερωτηθείς σχετικά με το πως προέκυψε το πρόβλημα και τι άλλαξε αυτή τη φορά, ο κ. Σιαμπανόπουλος απαντάει πως άλλαξε το ΦΕΚ και ζητάει από τους υποψήφιους μάγειρες απαραίτητα να έχουν πιστοποίηση και επίσης να έχουν περάσει τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις. Παρόλα αυτά όταν έγιναν οι αιτήσεις για την Κοινωφελή Εργασία δεν είχαν μοιραστεί ακόμη οι πιστοποιήσεις από το ΙΕΚ, σημειώνει, άρα οι 7 από τους 8 υποψήφιοι που έκαναν αίτηση απορρίφθηκαν.

Με τις νέες αιτήσεις που θα γίνουν από τους 7 μάγειρες που βρέθηκαν εκ των υστέρων με πιστοποιήσεις, θα δοθεί και λύση στο πρόβλημα, εκτιμάται, παρόλα αυτά η ουσία παραμένει ότι τα νήπια έμεναν χωρίς μεσημεριανό γεύμα για αυτό το διάστημα.

Β.Σ.