Ο Χρήστης Πετρόχειλος Γενικός Διευθυντής της εταιρείας kIEFER TEK, παραχώρησε συνέντευξη τύπου σε όλα τα τοπικά Μ.Μ.Ε. χωρίς φυσικά να καλεστεί ο Πρωινός Λόγος. «Είμαστε δίπλα τους, και θα βρούμε τη βέλτιστη λύση για τους δύο» είπε στους κατοίκους της Μεσιανής που αγωνιούν για το δάσος τους. «Σε κάθε έργο πρέπει να χρησιμοποιείς ανθρώπους της περιοχής και δεσμευόμαστε ότι θα είναι από κατοίκους της περιοχής».

Για το νέο χωροταξικό απάντησε: «Ισχύον χωροταξικό υπάρχει, αποκλειόμενες εκτάσεις είναι μόνο οι αρδευόμενες και κατοικήσιμες. Μπορούν να τοποθετηθούν Φ/Β σε βουνά και σε χορτολιβαδικές εκτάσεις που δεν μπορούν να καλλιεργηθούν  και να βοσκήσουν τα ζώα. Και νέο χωροταξικό να βγει, οι εκτάσεις θα είναι αυτές που είναι σήμερα Δεν υπάρχει λογική καθυστέρησης». «Όταν μένει το τοπικό εισόδημα με 20.000 ευρώ το χρόνο για ένα έργο 500KW αυξάνεται το εισόδημα του πολίτη και της τοπικής κοινωνίας. Είμαστε η πρώτη εταιρεία που ήρθε και  δίνουμε αντισταθμιστικά από μόνοι μας. Η νοοτροπία μας είναι να δίνουμε στους κατοίκους και να βοηθάμε την τοπική κοινωνία κατασκευάζοντας έργα».

Για την περιοχή ανέφερε ότι: «Είναι μια περιοχή που αγαπώ, και δραστηριοποιούμαι εδώ και δέκα χρόνια. Η εταιρεία έχει 120 άτομα μόνιμο προσωπικό, 20 μόνιμες θέσεις στη Δυτική Μακεδονία και το πλάνο είναι για 100 μόνιμες θέσεις. Η τεχνολογία είναι στα Φ/Β, είναι μονόδρομος οι ΑΠΕ. Όλοι οι τοπικοί φορείς πρέπει να κατανοήσουν τη συμμετοχή τους σε αυτά τα έργα για να μείνει ένα εισόδημα στους πολίτες. Η επένδυση δεν είναι βιώσιμη αν δώσεις 25% επί του τζίρου» όπως ζητάει η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας .

«Ήρθαμε στη Δυτική Μακεδονία και θα  μείνουμε. Έχουμε όραμα και θα βοηθήσουμε τους κατοίκους. Ανακοινώνουμε σαν οικογένειες Πετρόχειλου και Κεντεποζίδη ότι προχωρήσαμε στην αγορά του πλειοψηφικού πακέτου της ομάδας. Καταφέραμε να δηλώσουμε την ομάδα στην ΕΠΟ για να μην πέσει κατηγορία. Η ομάδα πρέπει να στηριχτεί. Προχωράμε σε μια κίνηση για τη σωτηρία της».

Ιωάννα Παπαδημητρίου