Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΛΟΓΟΣ

  • Γιώργος Κατσίκας: “Τοπικό πρωτάθλημα τριών …ταχυτήτων!”

Λύση στο πρόβλημα έλλειψης κερκίδων στο στρατιωτικό γήπεδο, εκεί όπου κάνουν τους αγώνες τους τοπικές ομάδες ποδοσφαίρου, ζητάει ο Μακεδονικός Κοζάνης, ενώ όπως τόνισε μιλώντας στο ράδιοΛόγος και τον Λύσανδρο Ρήγα o Γιώργος Κατσίκας, πρόεδρος του Μακεδονικού Κοζάνης και αθλητικογράφος, το πρόβλημα παραμένει ενάμιση χρόνο τώρα, ενώ ήδη οι αγώνες για τη νέα αγωνιστική σεζόν ξεκίνησαν και ο κόσμος τους παρακολουθεί σκαρφαλωμένος στα …δέντρα!

“Ενάμιση χρόνο έχουν που ξηλώθηκαν οι κερκίδες στο Στρατιωτικό Γήπεδο. Εγώ προχθές μίλησα με τη Θεσσαλονίκη με την Ταξιαρχία, για κάποια άλλα πράγματα του γηπέδου και δεν είχαν ιδέα για τις κερκίδες. Ο διοικητής της 9ης μηχανοποιημένης ταξιαρχίας . Καρατζέτζος όταν τον είχαμε επισκεφθεί τότε ήταν δεκτικός σε όλα. Δεν πιστεύω ότι το θέμα είναι αυτό. Μας κάνουν να μετανιώνουμε που μιλήσαμε τότε που κάναμε το διάβημα για την κερκίδα. Αν θυμηθώ γιατί ξεκίνησε το θέμα, ρίχνω μεγάλη ευθύνη στον εαυτό μου . Βλέπαμε την επικινδυνότητα, είχαμε πάει δύο φορές στο δήμαρχο, για να κολλήσουν τις κερκίδες. Έγινε το κακό και ευτυχώς ήταν νεαρός και δεν χτύπησε πολύ. Εκφράσαμε το παράπονο και αντί να φτιαχτούν οι εξέδρες, τις ξήλωσαν. Δεν υπάρχει η ευχέρεια στον δήμο να βρούμε εμείς κάποιον χορηγό και να φτιαχτούν οι κερκίδες. μιλάμε ακόμη και για προκατασκευασμένες κερκίδες 100 θέσεων.  Εν έτη 2017 στην Κοζάνη, να μην μπορούμε να βάλουμε 100 προκατασκευασμένες κερκίδες και να βρίσκουμε προβλήματα , κάτι δεν μας τιμάει”, τόνισε χαρακτηριστικά.

Στον πρόσφατο αγώνα Μακεδονικού – Βελβεντού, ήταν αρκετοί οι φίλαθλοι που θέλησαν να δουν τον αγώνα. Ωστόσο, ήταν αναγκαστικά κρεμασμένοι πάνω σε κάγκελα, δέντρα και όπου αλλού, σημειώνει. Ο σύλλογος ζητάει , έστω, μια ανακατασκευή των παλιών εξέδρων, ή έστω να τους δώσουν την άδεια – πιστοποίηση για να κάνουν οι ίδιες οι ομάδες τις εξέδρες με την οικονομική βοήθεια του χορηγού. Πέρυσι, είχε βρεθεί η λύση του ΔΑΚ, τώρα όμως δεν μπορεί να γίνει αυτό, με τους αγώνες που παίζουν οι υπόλοιπες ομάδες στο γήπεδο. Ο Γιάννης Ιωαννίδης έδειξε θετική αύρα, σημείωσε ο κ. Κατσίκας, λέγοντας πως αν δεν μπόρεσε να βρεθεί λύση για το θέμα αυτό μέσα σε ενάμιση χρόνο τότε “είμαστε άξιοι της μοίρας μας”.  “Δεν θέλουμε να είμαστε απέναντι στο δήμο, αλλά δίπλα του. Ασχολούμαστε με τον αθλητισμό από αγάπη”, τόνισε.

Τοπικό πρωτάθλημα τριών …ταχυτήτων!

Εντωμεταξύ, σχολιάζοντας την έναρξη του τοπικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου, ο κ. Κατσίκας το χαρακτήρισε ως “τριών ταχυτήτων”, λέγοντας πως “τα πρωταθλήματα της ΕΠΣ Κοζάνης είναι από τα πιο ισχυρά των πόλεων (Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Πάτρα), στο αθλητικό κομμάτι, με δυνατές ομάδες. Φέτος, φαίνεται από τις μεταγραφές που έγιναν το καλοκαίρι και τις πρώτες αγώνες, ότι ο Μακεδονικός Σιάτιστας τα πάει καλά, η ομάδα της Κοζάνης που δεν πρέπει άλλωστε να βρίσκεται στην κατηγορία αυτή και ο Μέγας Αλέξανδρος”. Στις πρώτες αγωνιστικές φάνηκε ότι υπήρχε καλό θέαμα και αυτό ενδιαφέρει και τον κόσμο.

Για τη Γ΄ Εθνική, έτσι όπως είναι δομημένη, από τη μια μειώθηκαν τα οικονομικά αφού οι όμιλοι είναι 8 και δεν είναι τόσο πολυέξοδη, το τίμημα είναι μεγάλο με 13 ομάδες ανά όμιλο. Η ΑΕΠ Καραγιαννίων, ο Φούφας, το Αμύνταιο και η Καστοριά συμμετέχουν στη Γ΄ κατηγορία, από την οποία οι μισές ομάδες των ομίλων θα πέσουν.

Ο Μακεδονικός Κοζάνης, τέλος, προχωράει στην παρουσίαση των νέων αθλητικών περιβολών, με τον κ. Κατσίκα να ευχαριστεί τους χορηγούς που αγκάλιασαν την ομάδα.

Β.Σ.